Cazin dobija skijalište

Bez autora
Jul 18 2019

Na lokalitetu Stovrela, nekoliko kilometara od Cazina, biće izgrađeno skijalište koje će obogatiti turističku ponudu ovog grada. Ugovor o koncesiji za izgradnju ovog sportskog objekta potpisali su Nijaz Kadirić, ministar privrede u Vladi USK, i investitor iz Cazina Muhamed Handanagić. Područje Cazina pruža izvrsne uslove za razvoj zimskog turizma i sve do sada taj resurs je bio nedovoljno iskorišten. Projekat podrazumijeva uređenje staze za skijanje i sankanje i izgradnju ski-lifta. Također, posjedovaćemo sistem za vještački snijeg i ostale prateće sadržaje, tako da sezona ni u jednom trenutku neće doći u pitanje, istakao je Handanagić. On je dodao kako će čitav lokalitet biti tako uređen da će u ostalim mjesecima biti atraktivna destinacija za šetnju i ostale sportske aktivnosti.

Cazin dobija skijališteNa lokalitetu Stovrela, nekoliko kilometara od Cazina, biće izgrađeno skijalište koje će obogatiti turističku ponudu ovog grada.

Ugovor o koncesiji za izgradnju ovog sportskog objekta potpisali su Nijaz Kadirić, ministar privrede u Vladi USK, i investitor iz Cazina Muhamed Handanagić.

"Područje Cazina pruža izvrsne uslove za razvoj zimskog turizma i sve do sada taj resurs je bio nedovoljno iskorišten. Projekat podrazumijeva uređenje staze za skijanje i sankanje i izgradnju ski-lifta. Također, posjedovaćemo sistem za vještački snijeg i ostale prateće sadržaje, tako da sezona ni u jednom trenutku neće doći u pitanje", istakao je Handanagić.

On je dodao kako će čitav lokalitet biti tako uređen da će u ostalim mjesecima biti atraktivna destinacija za šetnju i ostale sportske aktivnosti. Ministar Kadirić je naglasio kako se koncesija dodjeljuje na period od 30 godina i da je svemu prethodila izrada studije ekonomske opravdanosti za njenu dodjelu.

"Obavljene su sve potrebne administrativne radnje, gradske vlasti u Cazinu dale su zeleno svjetlo da se dodijeli koncesija i ovo je projekat kojim obogaćujemo turističke sadržaje. Pokazalo se da je turizam jedna od privrednih grana koja doživljava najveći rast u Unsko-sanskom kantonu i to treba iskoristiti", kazao je Kadirić.

Inače, ovo će biti tek drugo uređeno skijalište na području Unsko-sanskog kantona, budući da jedno takvo postoji na planini Oštrelj, nadomak Bosanskog Petrovca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik