Fortenova grupa roll-up kredit refinancira četverogodišnjom obveznicom

Bez autora
Jul 21 2019

Fortenova grupa, bivši Agrokor, refinancirat će roll-up kredit u iznosu od 1,2 milijarde eura izdavanjem četverogodišnje obveznice uz kamate od 7,3 posto plus Euri-bor. Refinanciranje predvodi američki fond HPS Investment, uz sudjelovanje VTB banke. Izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško rekao je kako su posebno ponosni na činjenicu da su tako veliki iznos uspjeli osigurati na tržištu od strane velike financijske institucije koja nema ranijih veza s njihovom kompanijom. Činjenica da refinanciranje SPFA-e nismo morali tražiti od svojih vlasnika i sadašnjih vjerovnika dokazuje da je naše poslovanje održivo i da ima dobru perspektivu, koju je prepoznao HPS Investment Partnersa.

Fortenova grupa roll-up kredit refinancira četverogodišnjom obveznicomFortenova grupa, bivši Agrokor, refinancirat će roll-up kredit u iznosu od 1,2 milijarde eura izdavanjem četverogodišnje obveznice uz kamate od 7,3 posto plus Euri-bor. Refinanciranje predvodi američki fond HPS Investment, uz sudjelovanje VTB banke.

Izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško rekao je kako su "posebno ponosni na činjenicu da su  tako veliki iznos uspjeli osigurati na tržištu od strane velike financijske institucije koja nema ranijih veza s njihovom kompanijom".

- Činjenica da refinanciranje SPFA-e nismo morali tražiti od svojih vlasnika i sadašnjih vjerovnika dokazuje da je naše poslovanje održivo i da ima dobru perspektivu, koju je prepoznao HPS Investment Partnersa. Također, uključivanje VTB banke, jednog od naših vlasnika te dosadašnjeg kreditora kompanije, u ovo financiranje po odobrenju njihovog kreditnog odbora jasno pokazuje da oni koji dobro poznaju naše poslovanje vjeruju u budućnost kompanije i na tome im zahvaljujem, istaknuo je Peruško.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik