Naredne sedmice počinje izgradnja atrija vrijednog oko milion i po maraka

Bez autora
Jul 21 2019

Radovi na izgradnji atrija Međunarodnog aerodroma Tuzla trebali bi početi naredne sedmice. Tenderska procedura oko izgradnje je okončana, a izabran je i izvođač radova. Finansijska sredstva za projekt vrijedan oko milion i po KM su osigurana. Do sada je realizirano nekoliko projekata, a najznačajniji je proširenje i dogradnja putničkog terminala, koji je značajno proširen. Prema planu, svi radovi bi trebali biti završeni do kraja septembra. Planirana je i nabavka pokretne trake koja bi trebala biti ugrađena, kako bi protok putnika i prtljaga bio znatno brži, kazao je direktor tuzlanskog aerodroma Rifet Karasalihović.

Naredne sedmice počinje izgradnja atrija vrijednog oko milion i po marakaRadovi na izgradnji atrija Međunarodnog aerodroma Tuzla trebali bi početi naredne sedmice.

Tenderska procedura oko izgradnje je okončana, a izabran je i izvođač radova. Finansijska sredstva za projekt vrijedan oko milion i po KM su osigurana.

Do sada je realizirano nekoliko projekata, a najznačajniji je proširenje i dogradnja putničkog terminala, koji je značajno proširen.

Prema planu, svi radovi bi trebali biti završeni do kraja septembra. Planirana je i nabavka pokretne trake koja bi trebala biti ugrađena, kako bi protok putnika i prtljaga bio znatno brži, kazao je direktor tuzlanskog aerodroma Rifet Karasalihović.

Da bi bilo postignuto još značajnije rasterećenje putničkog terminala, kreće se u realiziranje izgradnje atrija u vrijednosti od skoro milion i po KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik