BH Telecom traži partnere za “smart parking”

Bez autora
Jul 21 2019

BH Telecom je u potrazi za partnerima za realizaciju usluge smart parking. S tim u vezi kompanija je pozvala potencijalne partnere da do 9. avgusta predstave svoja rješenja, proizvode i kompetencije koja nude iz područja rješenja za digitalno urbano planiranje. Smart parking rješenje koje partneri predstave, kako navode iz BH Telecoma, treba biti posmatrano kao dio ekosistema Pametnog grada BH Telecoma koji će se realizovati na IoT platformi BH Telecoma. S tim u vezi BH Telecom će za projekt “smart parkinga” obezbijediti hardeverske resurse, cloud hostiranje, potrebne telekomunikacione usluge i podršku, integraciju rješenja, kontakt sa gradskim upravama, ministarstvima i slično, a vršio bi i prodaju i naplatu usluga od korisnika.

BH Telecom traži partnere za “smart parking”BH Telecom je u potrazi za partnerima za realizaciju usluge smart parking, izvještava Indikator.ba. S tim u vezi kompanija je pozvala potencijalne partnere da do 9. avgusta predstave svoja rješenja, proizvode i kompetencije koja nude iz područja rješenja za digitalno urbano planiranje.

Smart parking rješenje koje partneri predstave, kako navode iz BH Telecoma, treba biti posmatrano kao dio ekosistema Pametnog grada BH Telecoma koji će se realizovati na IoT platformi BH Telecoma.

S tim u vezi BH Telecom će za projekt “smart parkinga” obezbijediti hardeverske resurse, cloud hostiranje, potrebne telekomunikacione usluge i podršku, integraciju rješenja, kontakt sa gradskim upravama, ministarstvima i slično, a vršio bi i prodaju i naplatu usluga od korisnika.

Od partnera se traži da, između ostalog, obezbijedi aplikativna rješenja, održavanje, tj. podršku, obezbijedi uređaje (senzore, rampe i slično) i njihovu instalaciju.

Prema objavljenom javnom pozivu, nije nužna prijava jednog partnera, nego je moguće učestvovanje više partnera koji će obezbijediti pojedina rješenja.

Kompanijama koje se prijave bit će omogućeno prezentovanje rješenja u prostorijama BH Telecoma u terminu od 15. do 30.08.2019. godine u trajanju od 2 sata.

BH Telecom je najveći pružalac telekomunikacionih usluga u Bosni i Hercegovini.

U posljednje vrijeme kompanija se okreće ka tehnološkim rješenjima, te je nedavno s tim u vezi osnovala posebno preduzeće, a sa Raiffeisen bankom te kompanijama Comtrade i QSS potpisala je prije nekolliko dana ugovor o osnivanju društva ESP BH d.o.o. sa ciljem izgradnje i jedinstvene platforme koja će pravnim i fizičkim licima omogućiti povezivanje s ciljem vršenja plaćanja roba i usluga, režijskih računa kao i slanje novca drugim korisnicima putem posebne mobilne aplikacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik