Dodatnih 2,6 milijardi dinara za puteve u Topličkom okrugu

Bez autora
Jul 21 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je u kampu “Koridora Srbije” u Beloj Palanci, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, sastanak sa načelnikom Topličkog okruga i predsednicima opština iz tog kraja. Mihajlović je prenela da su tom prilikom razmatrani prioriteti u vezi sa infrastrukturnim projektima u Prokuplju, Blacu, Žitorađi i Kuršumliji, te da je postignut dogovor o tome šta će se realizovati u ovoj i narednoj godini. Pored redovnog održavanja putne mreže, što je obaveza „Puteva Srbije“, u putnu infrastrukturu Topličkog kraja uložićemo dodatnih 2,6 milijardi dinara, objasnila je potpredsednica Vlade.

Dodatnih 2,6 milijardi dinara za puteve u Topličkom okruguPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je danas u kampu “Koridora Srbije” u Beloj Palanci, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, sastanak sa načelnikom Topličkog okruga i predsednicima opština iz tog kraja.

Mihajlović je prenela da su tom prilikom razmatrani  prioriteti u vezi sa infrastrukturnim projektima u Prokuplju, Blacu, Žitorađi i Kuršumliji, te da je postignut dogovor o tome šta će se realizovati u ovoj i narednoj godini.

Pored redovnog održavanja putne mreže, što je obaveza „Puteva Srbije“, u putnu infrastrukturu Topličkog kraja uložićemo dodatnih 2,6 milijardi dinara, objasnila je potpredsednica Vlade.

Svi putevi u Srbiji moraju biti asfaltirani. Naša zemlja danas ima stabilan budžet, pokrećemo projekte koji se mere u milijardama evra, i zbog toga ne možemo dozvoliti da ijedan put u Srbiji bude bez asfalta, poručila je ona.

Udovičić je rekao da i današnji sastanak potvrđuje da su za Vladu Srbije sve lokalne samouprave podjednako važne i da su tu da bi pomogli u rešavanju problema.

Nastavljamo da ulažemo u sportsku infrastrukturu, pri čemu ćemo završiti pojedine sportske objekte čija je gradnja davno započela i rekonstruisaćemo postojeće, istakao je ministar.

Drago mi je da sam i danas imao prilike da čujem dosta kvalitetnih predloga koji imaju za cilj da svi građani imaju uslove da se bave rekreativnim sportom, naveo je on.

Udovičić je takođe izrazio zahvalnost potpredsednici Mihajlović na želji da razvija ženski sport.

Načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović objasnio je da je na današnjem sastanku bilo reči o projektima iz resora oba ministarstva, i dodao da su prepoznati problemi ovih opština i date garancije za pomoć u njihovom rešavanju.

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović ocenio je da je današnji sastanak još jedan dokaz da Vlada brine o jugu Srbije, uz napomenu da će u ovom gradu biti rekonstruisano nekoliko puteva – od Prokuplja do Žitnog Potoka, Ribarske banje i Blaca, kao i izgrađena trim-staza na brdu Hisar.

Predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić izjavio je da su od predstavnika Vlade dobili čvrste garancije da će u saradnji sa opštinama rešavati probleme od važnosti za kvalitetan život njihovih građana.

Predsednik Opštine Žitorađa Ivan Stanojević preneo je da je danas dogovoreno da se većina gorućih problema rešava u ovoj godini, te da će, zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta, 120 miliona dinara biti uloženo u kupališni kompleks u ovoj opštini.

Zamenik predsednika Opštine Kuršumlija Nebojša Jović ocenio je da je današnji sastanak dokaz da Vlada misli na Toplički okrug, istakavši da je dogovorena rekonstrukcija nekoliko puteva, pre svega Rudare–Prolom banja, Kuršumlija–Merdare i dve lokalne ulice u ovoj opštini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik