Dodatno intenzivirati ekonomsku saradnju Srbije i Španije

Bez autora
Jul 25 2019

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i novi ambasador Kraljevine Španije u Srbiji Raul Bartolomeo Molina ocenili su danas da su bilateralni odnosi dveju zemalja odlični i da ih karakteriše intenzivan politički dijalog. Sagovornici su ukazali na to da je, međutim, potrebno uložiti dodatne napore za intenziviranje ekonomske saradnje, a kao dobar korak u tom pravcu naveli su uspostavljanje direktnih avio-linija Beograd–Madrid i Beograd–Barselona i održavanje ekonomskog foruma u Madridu u septembru. Dačić je istakao da Srbija izuzetno ceni principijelnu poziciju Španije u vezi sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom naše zemlje. On je naglasio da će i Srbija iste takve stavove imati i ubuduće kada je reč o suverenitetu Španije, pri čemu je izrazio nadu da će, nakon formiranja vlade Španije, biti realizovana poseta premijera te zemlje Beogradu.

Dodatno intenzivirati ekonomsku saradnju Srbije i ŠpanijePrvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i novi ambasador Kraljevine Španije u Srbiji Raul Bartolomeo Molina ocenili su danas da su bilateralni odnosi dveju zemalja odlični i da ih karakteriše intenzivan politički dijalog.

Sagovornici su ukazali na to da je, međutim, potrebno uložiti dodatne napore za intenziviranje ekonomske saradnje, a kao dobar korak u tom pravcu naveli su uspostavljanje direktnih avio-linija Beograd–Madrid i Beograd–Barselona i održavanje ekonomskog foruma u Madridu u septembru.

Dačić je istakao da Srbija izuzetno ceni principijelnu poziciju Španije u vezi sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom naše zemlje.

On je naglasio da će i Srbija iste takve stavove imati i ubuduće kada je reč o suverenitetu Španije, pri čemu je izrazio nadu da će, nakon formiranja vlade Španije, biti realizovana poseta premijera te zemlje Beogradu.

Prvi potpredsednik Vlade je novoimenovanom ambasadoru poželeo dobrodošlicu i puno sreće u radu tokom mandata u Beogradu.

Molina je potvrdio da će Španija nastaviti da podržava poziciju i stavove Srbije u međunarodnim organizacijama, pri čemu i ubuduće može da računa na podršku u procesu evrointegracija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik