Cilj povoljniji krediti za privrednike

Bez autora
Jul 28 2019

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević najavio je da će naredne sedmice biti održan sastanak sa predstavnicima komercijalnih banaka s ciljem da se ovdašnjim privrednicima obezbijede povoljniji krediti.Cilj je da na planu razvoja privrede obezbijedimo povoljne kreditne linije i da kamatne stope budu dva odsto uz grejs period od dvije godine i otplatu kredita do deset godina, rekao je Petričević nakon radne posjete Gradskoj upravi.

Cilj povoljniji krediti za privrednikeMinistar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević najavio je da će naredne sedmice biti održan sastanak sa predstavnicima komercijalnih banaka s ciljem da se ovdašnjim privrednicima obezbijede povoljniji krediti.

- Cilj je da na planu razvoja privrede obezbijedimo povoljne kreditne linije i da kamatne stope budu dva odsto uz grejs period od dvije godine i otplatu kredita do deset godina - rekao je Petričević nakon radne posjete Gradskoj upravi.

Petričević je ocijenio pozitivnim što u Banjaluci postoji trend smanjenja nezaposlenosti, navodeći da je sa rukovodstvom grada razgovarao i o poslovnim zonama i formiranju tehnoloških parkova, kao i o podsticajima.

Gradonačelnik Igor Radojičić istakao je da su ekonomski trendovi pozitivni prema svim pokazateljima.

- Za tri godine broj zaposlenih je povećan za 4.400. Ukupan broj zaposlenih premašio je 70.000, što su rekordne cifre. Broj nezaposlenih silazi ispod 10 odsto dijelom zbog novog zapošljavanja, a drugim zbog migracija - rekao je Radojičić, koji je zajedno sa Petričevićem posjetio tekstilno preduzeće “Glorija lajn” u Vrbanji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik