Goč – raj za odmor i pripreme sportista

Bez autora
Jul 30 2019

Na Goču kod Kraljeva trenutno boravi oko 200 turista – uglavnom sportista. Priroda je ovde bila darežljiva, a uslovi za trening odlični. Turista bi bilo više kada bi se do Goča lakše dolazilo. Goč je od Kraljeva udaljen samo 27 kilometara. Na 950 metara nadmorske visine, u očuvanoj prirodi, pravi je raj za odmor i pripreme sportista. Na otvorenim terenima kraj hotela jutarnji trening mladih košarkaša. Odbojkašice su na treningu u balon sali. Meni se ovde mnogo sviđa, jer nekako je planina i šuma, tako da priroda je baš divna i nadam se da ću opet doći sledećih godina, kaže Anastasija Panić iz Trebinja. Vanja Petrašinović iz Kraljeva ističe da mu se na Goču veoma sviđa, dopada mu se društvo, treninzi, šetnje, bazen. Mislim da je priroda divna, imamo razne aktivnosti kao što su bazeni, odmori tokom dana, navodi Melisa Cikotić, iz Novog Pazara.

Goč – raj za odmor i pripreme sportistaNa Goču kod Kraljeva trenutno boravi oko 200 turista – uglavnom sportista. Priroda je ovde bila darežljiva, a uslovi za trening odlični. Turista bi bilo više kada bi se do Goča lakše dolazilo.

Goč je od Kraljeva udaljen samo 27 kilometara. Na 950 metara nadmorske visine, u očuvanoj prirodi, pravi je raj za odmor i pripreme sportista. Na otvorenim terenima kraj hotela jutarnji trening mladih košarkaša. Odbojkašice su na treningu u balon sali.

"Meni se ovde mnogo sviđa, jer nekako je planina i šuma, tako da priroda je baš divna i nadam se da ću opet doći sledećih godina", kaže Anastasija Panić iz Trebinja.

Vanja Petrašinović iz Kraljeva ističe da mu se na Goču veoma sviđa, dopada mu se društvo, treninzi, šetnje, bazen.

"Mislim da je priroda divna, imamo razne aktivnosti kao što su bazeni, odmori tokom dana", navodi Melisa Cikotić, iz Novog Pazara.

U Dečjem odmaralištu "Goč" počinju rekonstrukciju terana. Planova je mnogo.

"Sama investicija sa sredstvima koja će udružiti Grad Kraljevo i Dečje odmaralište 'Goč' iznosiće blizu 15 miliona. Naša ideja je isto tako da jedan od spoljnih terena natkrijemo, u ovom trenutku čeličnom konstrukcijom, a u budućnosti ukoliko budemo imali novca da panelima zatvorimo i praktično dobijemo još jednu zatvorenu sportsku dvoranu", navodi Ivan Milić, direktor Dečjeg odmarališta "Goč".

Milić dodaje da će u narednom periodu pokušati združenim snagama da naprave avantura park za decu, a u planu je i jedan zatvoren bazen.

Nove investicije će, nadaju se, doneti boljitak. Ali ostaje problem kako stići do Goča. Autobuske linije Kraljevo–Goč nema. Do planine se može samo sopstvenim prevozom. Iz gradske uprave jasna namera da problem uskoro bude rešen.

"Našim programom predviđena je linija ka Goču, tako da se nadam da ćemo u trenutku kada izaberemo novog gradskog prevoznika imati i redovnu liniju ka ovoj srpskoj i kraljevačkoj lepotici. 'Putevi Srbije' su obezbedili 160 miliona dinara za rekonstrukciju prva četiri i po kilometra puta ka Goču, sa trotoarom i sa odvođenjem atmosferskih voda", istakao je Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Uvođenjem redovne autobuske linije i rekonstrukcijom puta moći će brže i bezbednije da se stigne na Goč.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik