APR: Od 2020. Registar zdravstvenih ustanova

Bez autora
Jul 30 2019

Agencija za privredne registre će od 11. oktobra 2020. godine početi da vodi Registar zdravstvenih ustanova i Jedinstvenu evidenciju subjekata u zdravstvu.Registar zdravstvenih ustanova biće ustanovljen kao elektronska, javna baza podataka u koju će se upisivati zdravstvene ustanove u javnoj ili privatnoj svojini, koje obavljaju zdravstvenu delatnost na osnovu rešenja zdravstvenog, odnosno farmaceutskog inspektora o ispunjenosti propisanih uslova za obavljanje zdravstvene delatnosti, saopštio je APR.

APR: Od 2020. Registar zdravstvenih ustanovaAgencija za privredne registre će od 11. oktobra 2020. godine početi da vodi Registar zdravstvenih ustanova i Jedinstvenu evidenciju subjekata u zdravstvu.

Registar zdravstvenih ustanova biće ustanovljen kao elektronska, javna baza podataka u koju će se upisivati zdravstvene ustanove u javnoj ili privatnoj svojini, koje obavljaju zdravstvenu delatnost na osnovu rešenja zdravstvenog, odnosno farmaceutskog inspektora o ispunjenosti propisanih uslova za obavljanje zdravstvene delatnosti, saopštio je APR.

U Jedinstvenoj evidenciji subjekata u zdravstvu biće objedinjeni podaci o zdravstvenim ustanovama i privatnoj praksi na teritoriji Republike Srbije. Do početka rada Registra, zdravstvene ustanove će se, kao i do sada, registrovati u nadležnim privrednim sudovima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik