Skok profita FCA na “krilima” jake tražnje za “ram” pikapom

Bez autora
Aug 01 2019

Automobilska kompanija Fijat Krajsler Automobili (FCA) iznenadila je danas tržište jer je zadržala svoje projekcije profita za čitavu godinu. Takav ishod, posledica je snažnih performansi Fijatovog pikap brenda "ram" u Severnoj Americi, što je pomoglo kompaniji da se suprotstavi trendu usporavanja u auto-industriji, ocenjuje agencija Rojters.U prvom finansijskom izveštaju od neuspelog pokušaja spajanja sa francuskim Renoom, kompanija FCA je izrazila uverenje da će njena zarada pre kamata i poreza (EBIT) u ovoj godini premašiti prošlogodišnjih 6,7 milijardi evra.

Skok profita FCA na “krilima” jake tražnje za “ram” pikapomAutomobilska kompanija Fijat Krajsler Automobili (FCA) iznenadila je danas tržište jer je zadržala svoje projekcije profita za čitavu godinu.

Takav ishod, posledica je snažnih performansi Fijatovog pikap brenda "ram" u Severnoj Americi, što je pomoglo kompaniji da se suprotstavi trendu usporavanja u auto-industriji, ocenjuje agencija Rojters.

U prvom finansijskom izveštaju od neuspelog pokušaja spajanja sa francuskim Renoom, kompanija FCA je izrazila uverenje da će njena zarada pre kamata i poreza (EBIT) u ovoj godini premašiti prošlogodišnjih 6,7 milijardi evra.

U drugom kvartalu, EBIT grupacije iznosio je 1,52 milijarde evra, dok su analitičari koje je anketirao Rojters predviđali EBIT od 1,43 milijarde evra.

Isporuke FCA u SAD su u drugom tromesečju smanjene za 12 odsto, ali je grupacija zahvaljujući uspešnim performansama marke "ram" uspela da poveća svoj udeo na tržištu kamioneta na 27,9 odsto.

Grupacija je na tržištu Latinske Amerike ostvarila snažne rezultate, kao i pozitivnu operativnu dobit u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.

Potvrda ranije projekcije celogodišnje dobiti izazvala je skok akcija italijansko-američkog proizvođača automobila za više od 4,0 odsto na Milanskoj berzi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik