Inženjersko čudo: Kina povezala Atlantski i Indijski okean prugom

Bez autora
Aug 01 2019

Turistički železnički voz prvi put je krenuo iz Dar el Salama, u Tanzaniji, u Lobito, u Angoli. Ovu prugu koja povezuje indijsku i atlantsku obalu Afrike izgradila je Kina. Ovo je prva železnička linija koja povezuje istok i zapad. Voz je krenuo iz Dar el Salama 14. jula, sa pedeset četvoro turista.Pruga je duga 4.300 kilometara i sastoji se od dva dela: Tanzanijske železnice, čiju je izgradnju sedamdesetih godina pomogla kineska vlada, i železnice Bengeli, koju je izgradila Kineska železnička korporacija u 21. veku. Ona je počela sa izgradnjom druge deonice 2017. godine.

Inženjersko čudo: Kina povezala Atlantski i Indijski okean prugomTuristički železnički voz prvi put je krenuo iz Dar el Salama, u Tanzaniji, u Lobito, u Angoli.

Ovu prugu koja povezuje indijsku i atlantsku obalu Afrike izgradila je Kina.

Ovo je prva železnička linija koja povezuje istok i zapad. Voz je krenuo iz Dar el Salama 14. jula, sa pedeset četvoro turista, navodi kineski portal ECNS.

Pruga je duga 4.300 kilometara i sastoji se od dva dela: Tanzanijske železnice, čiju je izgradnju sedamdesetih godina pomogla kineska vlada, i železnice Bengeli, koju je izgradila Kineska železnička korporacija u 21. veku. Ona je počela sa izgradnjom druge deonice 2017. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik