Kako do jeftine hotelske sobe

Bez autora
Aug 05 2019

Mnogi turisti veruju da sami mogu da pronađu jeftiniju sobu nego što nude agencije, a to je tačno isključivo ukoliko dobro poznaju pravila kojima se rukovodi hotelska industrija. Paket-aranžmani su nekada jeftiniji, pa ih ne treba unapred otpisati. Ipak, nekada i putnici mogu da prođu jeftinije ukoliko se potrude. Što duži boravak - to bolja cena. Negde je jeftinije vikendom, a negde radnim danima, pa treba biti fleksibilan. Treba juriti specijalne ponude, "poslednja soba", kao i promo-pakete. Najjeftinije sobe se dobijaju mesecima ranije ili nekoliko dana (pa i jedan dan) pred put. Takođe, mnogi nude 3+1, što znači da dva puta treba rezervisati hotel da bi se dobile dve besplatne noći (6+2)...

Kako do jeftine hotelske sobeMnogi turisti veruju da sami mogu da pronađu jeftiniju sobu nego što nude agencije, a to je tačno isključivo ukoliko dobro poznaju pravila kojima se rukovodi hotelska industrija. Paket-aranžmani su nekada jeftiniji, pa ih ne treba unapred otpisati. Ipak, nekada i putnici mogu da prođu jeftinije ukoliko se potrude.

1. Što duži boravak - to bolja cena. Negde je jeftinije vikendom, a negde radnim danima, pa treba biti fleksibilan. Treba juriti specijalne ponude, "poslednja soba", kao i promo-pakete. Najjeftinije sobe se dobijaju mesecima ranije ili nekoliko dana (pa i jedan dan) pred put. Takođe, mnogi nude 3+1, što znači da dva puta treba rezervisati hotel da bi se dobile dve besplatne noći (6+2).

2. "Nepotrebni" troškovi - Sobe su preko rezervacionih sistema jeftinije od onih koje nude agencije kada nemaju doručak. Često je jeftinije i ukoliko se u sobu ulazi po podne, a ne u 14 časova. Treba dobro proveriti šta uključuje cena, jer nekada može da se isključi mini-bar i tada je još jeftinije.

3. Većina hotela daje popust za medeni mesec, rođendane, proslave. Kao gost bi to trebalo da naglasite, a korpa sa voćem ili flaša vina biće najmanje što će putnik dobiti. Kada je u mogućnosti, hotel može da dodeli i bolju sobu, tortu na poklon...

4. Lojalnost - To što ste se ponovo odlučili za određeni hotel mnogi su spremni da nagrade. Zato, posle noćenja u svakom hotelskom lancu treba tražiti karticu, jer članovima šalju posebne popuste.

5. Hotelski parking - Može da bude veoma skup, naročito u velikim evropskim gradovima, a u centar većine metropola je čak zabranjeno ulaziti kolima. Zbog toga je korisno potražiti preko aplikacije "Best parking", gde je najpovoljnija garaža.

6. Lokacija - Najviše praznih hotelskih soba je u blizini sajmova, pa treba birati datum kada nema sajamskih događaja, jer su cene najbolje, doručak obilan i parking obezbeđen.

7. Paket-aranžman - Mnoge kompanije kombinuju hotelski smeštaj, avio-kartu, rentakar i restorane, a čitav paket snižava cenu.

8. Najbolja soba - Na recepciji tražite sobu na uglu, jer su uglavnom nešto veće i neobičnije, a najčešće ne koštaju više od standardne.

9. Prevoz - Uvek na "Gugl maps" proverite gde se nalazi hotel i kolika je stvarna razdaljina od aerodroma ili centra.

10. Preskočite posrednika - "Bukiranje" preko rezervacionih sistema nekada donosi uštedu, ali je gotovo uvek bolje preskočiti posrednika i dogovoriti se direktno sa vlasnikom smeštaja. Ovo je, naročito, slučaj sa apartmanima u Grčkoj, gde se možete i iscenkati sa gazdom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik