Brza pruga – projekat od nacionalnog značaja

Bez autora
Aug 06 2019

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i izrazila uverenje da će u vreme njegovog mandata dve zemlje imati još uspešniju saradnju. Poželevši mu dobrodošlicu u Srbiju Mihajlovićeva je zahvalila na principijelnoj podršci koju Ruska Federacija i predsednik Putin pružaju Srbiji, navodi se u saopštenju. Hvala vam jer poštujete teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Verujem da će za Vašeg mandata naše dve zemlje imati još uspešniju saradnju u ekonomiji i infrastrukturi. Zajedno sa ruskom kompanijom RŽD realizujemo jedan od najvažnijih infastrukturnih projekata – rekonstrukciju brze pruge od Beograda do Budimpešte i svi zajedno možemo biti ponosni na tu saradnju, rekla je ona.

Brza pruga – projekat od nacionalnog značajaMinistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i izrazila uverenje da će u vreme njegovog mandata dve zemlje imati još uspešniju saradnju.

Poželevši mu dobrodošlicu u Srbiju Mihajlovićeva je zahvalila na principijelnoj podršci koju Ruska Federacija i predsednik Putin pružaju Srbiji, navodi se u saopštenju.

"Hvala vam jer poštujete teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Verujem da će za Vašeg mandata naše dve zemlje imati još uspešniju saradnju u ekonomiji i infrastrukturi. Zajedno sa ruskom kompanijom RŽD realizujemo jedan od najvažnijih infastrukturnih projekata – rekonstrukciju brze pruge od Beograda do Budimpešte i svi zajedno možemo biti ponosni na tu saradnju", rekla je ona.

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ima značajnu ulogu u sveobuhvatnoj saradnji Srbije i Ruske Federacije.

"Brza pruga je projekat od prioritetnog značaja i za nas, ima veliku perspektivu i važan je kako za zemlje u regionu, tako i za centralnu i jugoistočnu Evropu. Pored toga, prostora za saradnju je mnogo i u drugim oblastima iz resora Ministarstva koje vodite – od vazdušnog, vodnog do drumskog saobraćaja, ali i građevinarstva, energetike", rekao je on.
Mihajlovićeva je dodala da Vlada Srbije pokreće novi investicioni ciklus, u kome će Ministarstvo imati veliko učešće, te da je to prilika da pokažemo dosadašnju dobru saradnju sa Ruskom Federacijom, ali i započnemo nove projekte.

Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da Mihajlovićeva i Bocan-Harčenko u narednom periodu zajedno obiđu radove na rekonstrukciji brze pruge Beograd-Budimpešta, koje izvodi ruska kompanija RŽD.

Potpredsednica Vlade poklonila je ruskom ambasadoru u znak dobrodošlice azbuku u zlatovezu, rad žena sa sela, koje u okviru inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže "Uposlimo 1.000 žena" proizvode tradicionalne srpske rukotvorine, deo kulturnog nasleđa Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik