Anonimni grčki investitor gradi fabriku u pogonu bivšeg Simpa

Bez autora
Aug 06 2019

U pogonu bivše fabrike tepiha Simpo u selu Donji Stajevac trebalo bi da bude otvorena fabrika konditorskih proizvoda nepoznate grčke kompanije. Fabrika će biti otvorena u opštini Trgovište uz partnersko ulaganje Vlade Srbije i lokalne samouprave, a posao će dobiti 50 radnika. Celokupna investicija je vredna dva miliona evra, a celokupan iznos ravnopravno će finansirati država i lokalna samouprava. Dobro je što ćemo otvoriti pogon, ali nije dobro što ne znamo uopšte o kom proizvođaču se radi, osim da ima pogon u Bugarskoj, kao i kolika je njegova investicija u celom projektu, ili on dobija sve na poklon, a onda kada potroši novac i ostvari profit pobegne, zar takve primere nismo imali do sada na jugu Srbije, ocenjuju zbirno u razgovoru za Danas građani Trgovišta.

Anonimni grčki investitor gradi fabriku u pogonu bivšeg SimpaU pogonu bivše fabrike tepiha Simpo u selu Donji Stajevac trebalo bi da bude otvorena fabrika konditorskih proizvoda nepoznate grčke kompanije.

Fabrika će biti otvorena u opštini Trgovište uz partnersko ulaganje Vlade Srbije i lokalne samouprave, a posao će dobiti 50 radnika.

Kako je naveo lokalni portal Infovranjske, celokupna investicija je vredna dva miliona evra, a celokupan iznos ravnopravno će finansirati država i lokalna samouprava.

Ne zna se ko je investitor

Dobro je što ćemo otvoriti pogon, ali nije dobro što ne znamo uopšte o kom proizvođaču se radi, osim da ima pogon u Bugarskoj, kao i kolika je njegova investicija u celom projektu, ili on dobija sve na poklon, a onda kada potroši novac i ostvari profit pobegne, zar takve primere nismo imali do sada na jugu Srbije, ocenjuju zbirno u razgovoru za Danas građani Trgovišta.

Tokom jučerašnjeg dana nijedan od zvaničnika lokalne samouprave u ovoj nerazvijenoj opštini juga Srbije nije bio dostupan za komentar o novoj investiciji. Jedino što je Danasu zvanično potvrđeno je to da se vezano za otvaranje pogona slatkiša grčke kompanije u Trgovištu očekuje potpisivanje ugovora do kraja meseca.

U Trgovištu je do sredine devedesetih godina poslovala Industrija prehrambenih proizvoda Pčinja, koja se sada nalazi u potpuno devastiranom stanju. U Trgovištu ne postoji nijedna filijala poslovne banke, kao ni bankomat, a sve finansijske transakcije odvijaju se u jednokratnom radnom vremenu lokalne pošte.

Krstić: Dve tone slatkiša dnevno iz novog pogona

Projekcije govore da će će dnevna proizvodnja biti i do dve tone slatkiša, po italijanskoj i grčkoj tehnologiji. Radnici su na obuci u sličnoj fabrici u Bugarskoj, rekao je Nenad Krstić, predsednik Opštine Trgovište, a prenosi portal Infovranjske, navodeći da će otpad iz fabrike slatkiša svakodnevno biti ustupan lokalnoj farmi svinja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik