U podsticaj zapošljavanja u regiji uloženo 2,3 miliona KM

Bez autora
Aug 07 2019

Vlada Republike Srpske je putem Zavoda za zapošljavanje obezbijedila 2,3 miliona KM za zapošljavanje tokom ove godine u Bijeljini, Loparama i Ugljeviku, izjavio je rukovodilac bijeljinske Filijale Zavoda za zapošljavanje Siniša Kajmaković.On je novinarima rekao da je ovo ulaganje znatno veće nego ranijih godina i omogućilo je zapošljavanje 638 lica u regiji, i to 474 u Bijeljini, 144 u Loparama i 20 u Ugljeviku. Kajmaković je podsjetio da će u Republici Srpskoj biti plasirano 30 miliona KM za podršku zapošljavanju uz očekivanih 6.000 novih radnih mjesta, navodeći da je ulaganje u Bijeljinu 1,7 miliona KM, Lopare više od pola miliona KM i Ugljevik 80.000 KM.

U podsticaj zapošljavanja u regiji uloženo 2,3 miliona KMVlada Republike Srpske je putem Zavoda za zapošljavanje obezbijedila 2,3 miliona KM za zapošljavanje tokom ove godine u Bijeljini, Loparama i Ugljeviku, izjavio je danas rukovodilac bijeljinske Filijale Zavoda za zapošljavanje Siniša Kajmaković.

On je novinarima rekao da je ovo ulaganje znatno veće nego ranijih godina i omogućilo je zapošljavanje 638 lica u regiji, i to 474 u Bijeljini, 144 u Loparama i 20 u Ugljeviku.

Kajmaković je podsjetio da će u Republici Srpskoj biti plasirano 30 miliona KM za podršku zapošljavanju uz očekivanih 6.000 novih radnih mjesta, navodeći da je ulaganje u Bijeljinu 1,7 miliona KM, Lopare više od pola miliona KM i Ugljevik 80.000 KM.

Predstavnici lokalnih biroa za zapošljavanje rekli su novinarima da se na evidenciji u Bijeljini nalazi 12.500 nezaposlenih, Loparama nešto manje od 2.000 i Ugljeviku 1.300.

Na konferenciji za novinare u pres-centru gradskog Centra za kulturu "Semberija" uspješni privrednici iz regije pohvalili su podšku Vlade i programe Zavoda za zapošljavanje koji omogućavaju zapošljavanja.

Privrednici su ukazali i na problem pronalaska radne snage uprkos ponuđenim dobrim platama i uslovima rada.

Vlasnik bijeljinske pekare "Bodaksko" NJego Zagorac najavio da će ubuduće zapošljavati samo žene starije od 40 godina za koje kaže da su odgovorne u poslu, kritikujući odnos prema poslu mladih radnika i nesvakidašnji "defile zaposlenih" na tržištu radne snage.

Vlasnik konfekcije "Kristin mod" Ratko Saković rekao je da godinama ne uspijeva da pronađe potrebne radnike iako u fabrici u Loparama obezbjeđuje platu i do 800 KM uz dostignutu normu, kao i prevoz i ishranu.

Proizvodi njegovih fabrika u Parizu i Loparama duže od tri decenije se izvoze na svjetsko tržište.

Dušan Đukanović iz ugljevičkog metalskog preduzeća "Unifleks" rekao je da podsticaji za zapošljavanje omogućavaju i proširenje proizvodnje i time razvoj lokalne zajednice.

Komercijalni direktor bijeljinske firme "Mega drvo" Sonja Gavrić navela je da su u proteklih pet godina zaposlili 70 novih radnika, zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj saradnji sa Zavodom za zapošljavanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik