Perutnina prodaje Ptujske kleti

Bez autora
Aug 08 2019

Poduzeće Celjske mesnine iz Celja zainteresiranio je za kupnju pozantog vinskog podruma Perutnine Ptuj "Ptujske kleti", rekao je Izidor Krivec, direktor Celjske mesnine. Perutnina Ptuj objasnila je kako im se za Ptujsku klet obraćaju različiti investitori. Prema Krivčevim riječima, oni su već neko vrijeme zainteresirani za kupnju ptujskog podruma, a već su poslali ponudu upravi Perutnine. Krivec se prisjetio i kako su prije godina kupili podrum Radgonske gorice, još dvije pršutarnice u Krasu, te prošle godine celjsku tvrtku za preradu i prodaju mesa i mesnih proizvoda Ledas. Ako kupnja ptujskog podruma uspije, Krivec očekuje da će se njihovi prihodi povećati za tri do četiri miliona eura godišnje, a broj zaposlenih sa trenutno oko 450 povećao bi se za nešto više od 20.

Perutnina prodaje Ptujske kletiPoduzeće Celjske mesnine iz Celja zainteresiranio je za kupnju pozantog vinskog podruma Perutnine Ptuj "Ptujske kleti", rekao je za STA Izidor Krivec, direktor Celjske mesnine.

Perutnina Ptuj objasnila je kako im se za Ptujsku klet obraćaju različiti investitori. Prema Krivčevim riječima, oni su već neko vrijeme zainteresirani za kupnju ptujskog podruma, a već su poslali ponudu upravi Perutnine.

Krivec se prisjetio i kako su prije godina kupili podrum Radgonske gorice, još dvije pršutarnice u Krasu, te prošle godine celjsku tvrtku za preradu i prodaju mesa i mesnih proizvoda Ledas.

Ako kupnja ptujskog podruma uspije, Krivec očekuje da će se njihovi prihodi povećati za tri do četiri miliona eura godišnje, a broj zaposlenih sa trenutno oko 450 povećao bi se za nešto više od 20.

Prošle godine Ptujska klet ostvarila je 3,6 miliona eura neto prihoda od prodaje, što je 300.000 eura više nego u 2017. godini, uz neto dobit od gotovo 342.000 eura, u odnosu na godinu ranije.

Ptujska klet jedan je od najstarijih vinskih podruma u Sloveniji. Njegovi počeci datiraju iz 1239. godine. Podrum posjeduje najveću vinsku arhivu u srednjoj Evropi, a sadašnja ponuda vina predstavlja krunu spoja tradicionalnog i modernog.

Najstarije vino "Zlata Trta" u Sloveniji smješteno je baš u ovom podrumu i datira iz 1917. godine.

Posjetiocima podruma pruža se jeedinstven ugođaj sa zvučnim i svjetlećim efektima koji se prepleću s izgledom izrezbarenih slika na drvenim bačvama. U vinskom hramu ima mjesta za oko 60 osoba, a gostima se nudi gledanje multivizijske predstave sa fotografijama haloških brežuljaka uz šetnju kroz prošlost i sadašnjost vinarstva u Ptuju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik