Nove Mekdonaldsove papirne slamke ne mogu da se recikliraju

Bez autora
Aug 09 2019

Mekdonaldsove nove papirne slamke, koje američki gigant brze hrane opisuje kao ekološke, ne mogu da se recikliraju. Prošle godine Mekdonalds je izbacio iz upotrebe plastične slamke u svim svojim ograncima u Velikoj Britaniji, iako ih je bilo moguće reciklirati, u sklopu ekoloških odluka.Ali, američki gigant brze hrane navodi da nove papirne slamke još uvek nije lako reciklirati i da ih treba odlagati u opšti otpad. Mekdonalds kaže da se materijal može reciklirati, ali da njegova debljina otežava obradu. Kompanija je prošle jeseni prešla sa plastičnih slamki na papirne u svojim restoranima u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Nove Mekdonaldsove papirne slamke ne mogu da se reciklirajuMekdonaldsove nove papirne slamke, koje američki gigant brze hrane opisuje kao ekološke, ne mogu da se recikliraju, piše BBC.

Prošle godine Mekdonalds je izbacio iz upotrebe plastične slamke u svim svojim ograncima u Velikoj Britaniji, iako ih je bilo moguće reciklirati, u sklopu ekoloških odluka.

Ali, američki gigant brze hrane navodi da nove papirne slamke još uvek nije lako reciklirati i da ih treba odlagati u opšti otpad.

Mekdonalds kaže da se materijal može reciklirati, ali da njegova debljina otežava obradu.

Kompanija je prošle jeseni prešla sa plastičnih slamki na papirne u svojim restoranima u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Slamke proizvodi Transend pekidžing u južnom delu Velsa.

Ali neki kupci nisu bili zadovoljni novim slamkama, ističući da su se one topile pre nego što su uspevali da ispiju napitak, a posebno milkšejk.

"Kao rezultat povratnih informacija kupaca, ojačali smo papirne slamke, tako da iako materijal može da se reciklira, njegova trenutna debljina otežava obradu", rekao je portparol Mekdonaldsa.

Kompanija je saopštila da radi na pronalaženju rešenja, a 51.000 Mekdonaldsovih kupaca potpisalo je peticiju da se u restorane vrate plastične slamke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik