Kriza trese jednu od najbogatijih zemalja sveta: Luksuzne vile jeftinije nego ikad

Bez autora
Aug 09 2019

Cene vila u Dubaiju pale su na najniži nivo u protekloj deceniji, a usled finansijske krize, pokazuju podaci američke kompanije Cavendish Maxwell.Prosečna cena kuće za jednu porodicu u atraktivnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata pala je za 24 odsto u protekloj godini i sada iznosi oko 495.500 američkih dolara. Ovakva cena nije viđena proteklih 11 godina uprkos globalnoj recesiji. Prosečna vila u Dubaiju sada se prodaje za manje novca nego što se prodavala u najmračnijim danima globalne finansijske krize koja je najteže pogodila Dubai između 2010. i 2011. godine.

Kriza trese jednu od najbogatijih zemalja sveta: Luksuzne vile jeftinije nego ikadCene vila u Dubaiju pale su na najniži nivo u protekloj deceniji, a usled finansijske krize, pokazuju podaci američke kompanije Cavendish Maxwell.

Prosečna cena kuće za jednu porodicu u atraktivnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata pala je za 24 odsto u protekloj godini i sada iznosi oko 495.500 američkih dolara.

Ovakva cena nije viđena proteklih 11 godina uprkos globalnoj recesiji, pokazuju podaci web stranice Properity Monitor.

 Prosečna vila u Dubaiju sada se prodaje za manje novca nego što se prodavala u najmračnijim danima globalne finansijske krize koja je najteže pogodila Dubai između 2010. i 2011. godine.

Cene su sada, takođe, niže nego u bilo kom trenutku tokom pada cena nafte u 2015. godini.

Samo u junu ove godine cene nekretnina u Dubaiju pale su za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Iako je ekonomija Dubaija i dalje relativno snažna, a pokreće je gotovo osam miliona stranih državljana koji žive i rade u ovom gradu, i stalna gradnja sprečila je porast vrednosti nekretnina.

Najteže su pogođeni delovi grada s luksuznim vilama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik