“Željeznice” traže 45 radnika na neodređeno vrijeme

Bez autora
Aug 12 2019

Uprava “Željeznica Republike Srpske” raspisala je interni oglas za popunu 45 upražnjenih radnih mjesta na neodređeno vrijeme. U oglasu, koji je objavljen na sajtu ovog preduzeća, navedeno je da su im potrebni pružni radnici, čuvari pruge, diplomirani inženjeri mašinstva i elektroinženjeri, bravari, elektromehaničari, mehaničari, stolari, zavarivači, metalostrugari i pjeskar kola. Predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti Zlatko Marin kaže da je ovo preduzeće u posljednjem periodu napustio veliki broj radnika, zbog čega je neophodno zaposliti nove ljude. Mnogi su otišli jer nisu više željeli da rade za niske plate. Sada smo na mnogim pozicijama u deficitu sa radnicima. Zbog manjka zaposlenih imamo niz problema, a trenutno ne možemo koristiti ni ljetni odmor jer nema ko da radi, objašnjava Marin.

“Željeznice” traže 45 radnika na neodređeno vrijemeUprava “Željeznica Republike Srpske” raspisala je interni oglas za popunu 45 upražnjenih radnih mjesta na neodređeno vrijeme.

U oglasu, koji je objavljen na sajtu ovog preduzeća, navedeno je da su im potrebni pružni radnici, čuvari pruge, diplomirani inženjeri mašinstva i elektroinženjeri, bravari, elektromehaničari, mehaničari, stolari, zavarivači, metalostrugari i pjeskar kola.

Predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti Zlatko Marin kaže da je ovo preduzeće u posljednjem periodu napustio veliki broj radnika, zbog čega je neophodno zaposliti nove ljude.

- Mnogi su otišli jer nisu više željeli da rade za niske plate. Sada smo na mnogim pozicijama u deficitu sa radnicima. Zbog manjka zaposlenih imamo niz problema, a trenutno ne možemo koristiti ni ljetni odmor jer nema ko da radi - objašnjava Marin.

Dodaje da je, prema posljednjim informacijama koje im je dostavila uprava, u tom preduzeću bilo zaposleno oko 2.300 radnika.

- I dalje ima viška radnika u administraciji, dok je sve evidentniji manjak izvršnog osoblja. Nedostaje nam pružnih radnika, skretničara. Svaki dan nas neko napusti - dodao je Marin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik