Energoprojekt na 115. mestu najvećih projektantskih kompanija

Međunarodni američki časopis "Inžinjering njuz rekords" uvrstio je srpsku kompaniju Energoprojekt na rang listu najvećih internacionalnih projektantsko-konsultantskih kompanija za 2019. godinu. Na ovogodišnjoj rang listi konsultantsko-projektantskih kompanija, Energoprojekt je zauzeo 115. mesto od 225 rangiranih kompanija. ENR rangira kompanije iz sveta prema ukupnom prihodu koji ostvaruju na inostranom tržištu. Srpsko preduzeće se našlo na ovoj listi kao jedina kompanija iz Srbije i regiona, objavio je Energoprojekt. Ovo preduzeće je osnovano 1951. godine u Beogradu, kao državno preduzeće za konsalting i projektovanje u oblastima energetike, vodoprivrede...

Energoprojekt na 115. mestu najvećih projektantskih kompanijaMeđunarodni američki časopis "Inžinjering njuz rekords" (Engineering News Record - ENR) uvrstio je srpsku kompaniju Energoprojekt na rang listu najvećih internacionalnih projektantsko-konsultantskih kompanija za 2019. godinu.

Na ovogodišnjoj rang listi konsultantsko-projektantskih kompanija, Energoprojekt je zauzeo 115. mesto (prethodne godine je bio na 106. poziciji) od 225 rangiranih kompanija.

ENR rangira kompanije iz sveta prema ukupnom prihodu koji ostvaruju na inostranom tržištu.

Srpsko preduzeće se našlo na ovoj listi kao jedina kompanija iz Srbije i regiona, objavio je Energoprojekt.

Ovo preduzeće je osnovano 1951. godine u Beogradu, kao državno preduzeće za konsalting i projektovanje u oblastima energetike, vodoprivrede...

Danas je u njegovom sistemu 11 kompanija (od kojih 9 međunarodno aktivnih) sa sedištem u Srbiji i 22 kompanije, predstavništva i filijale u inostranstvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik