Од септември повисоки плати во образованието и научните институти

Bez autora
Aug 21 2019

Владата на денешната седница ја разгледа и усвои Информацијата за покачување на платите во основното, средното и високото образование во Република Северна Македонија за 5% почнувајќи од исплатата за септември 2019 година. Владата го задолжи министерот за образование и наука, Арбер Адеми, да ги потпише спогодбите со Самостојниот синдикат за образование, наука и култура за реализација на предвиденото покачување на платите. Со оваа одлука Владата дополнително го задолжи министерот да изготви и решение за новите коефициенти за покачување на платите и кај јавните високообразовни установи и јавни научни институти за 5%, почнувајќи од исплата на платата за септември годинава.

Од септември повисоки плати во образованието и научните институтиВладата на денешната седница ја разгледа и усвои Информацијата за покачување на платите во основното, средното и високото образование во Република Северна Македонија за 5% почнувајќи од исплатата за септември 2019 година.

Владата го задолжи министерот за образование и наука, Арбер Адеми, да ги потпише спогодбите со Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) за реализација на предвиденото покачување на платите.

Со оваа одлука Владата дополнително го задолжи министерот да изготви и решение за новите коефициенти за покачување на платите и кај јавните високообразовни установи и јавни научни институти за 5%, почнувајќи од исплата на платата за септември годинава.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik