Srbija i EAEU 25. oktobra potpisuju sporazum

Bez autora
Aug 21 2019

Ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da se 25. oktobra očekuje potpisivanje sporazuma o zoni slobodne trgovine između Srbije i Evroazijske ekonomske unije.On je to napisao na svom Tviteru, istučući da je to značajan događaj kojem mediji opravdano poklanjaju pažnju. Za Beograd će realizacija tog dokumenta označiti potpuno novu etapu prisustva na evroazijskom prostoru, izlazak na tržište od preko 182 miliona potrošača, ukupni BDP koji iznosi preko 1,9 triliona dolara. U budućnosti Srbija može da postane jedna od karika prostora između EU i EAEU, napisao je on.

Srbija i EAEU 25. oktobra potpisuju sporazumAmbasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da se 25. oktobra očekuje potpisivanje sporazuma o zoni slobodne trgovine između Srbije i Evroazijske ekonomske unije.

On je to napisao na svom Tviteru, istučući da je to značajan događaj kojem mediji opravdano poklanjaju pažnju.

"Za Beograd će realizacija tog dokumenta označiti potpuno novu etapu prisustva na evroazijskom prostoru, izlazak na tržište od preko 182 miliona potrošača, ukupni BDP koji iznosi preko 1,9 triliona dolara. U budućnosti Srbija može da postane jedna od karika prostora između EU i EAEU", napisao je on.

Prema njegovim rečima, to je i primer uravnotežene politike Beograda, odnosno pristupa vođenju međunarodnih poslova uz poštovanje sopstvenih nacionalnih interesa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik