Objavljen prvi tender za nacionalni stadion: Početak radova polovinom 2020.

Bez autora
Aug 21 2019

Urbanistički zavod Beograda raspisao je javnu nabavku za geodetske usluge neophodne za izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona. Radi se o geodetskom snimanju za potrebu izrade topografskog plana za stadion. Cena izgradnje samog stadiona procenjivana je od 70 do 250 miliona evra od strane zvaničnika države i Fudbalskog saveza Srbije. Poziv je objavljen u utorak na portalu javnih nabavki, a tražene usluge su potrebne radi izrade Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona. Rok za podnošenje prijava je 20. septembar. Ministar finansija Siniša Mali najavio je u aprilu da će izgradnja stadiona početi polovinom 2020. godine.

Objavljen prvi tender za nacionalni stadion: Početak radova polovinom 2020.Urbanistički zavod Beograda raspisao je javnu nabavku za geodetske usluge neophodne za izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona.

Radi se o geodetskom snimanju za potrebu izrade topografskog plana za stadion. Cena izgradnje samog stadiona procenjivana je od 70 do 250 miliona evra od strane zvaničnika države i Fudbalskog saveza Srbije.

Poziv je objavljen u utorak na portalu javnih nabavki, a tražene usluge su potrebne radi izrade Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona.

Rok za podnošenje prijava je 20. septembar.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je u aprilu da će izgradnja stadiona početi polovinom 2020. godine.

Kako je Blic Biznis pisao Nacionalni fudbalski stadion moći će da primi 60.000 navijača, prostiraće se na 35 hektara, a sa pratećim objektima i sadržajima na ukupno 430 hektara. Ta parcela koja se nalazi u Surčinu sada je poljoprivredno zemljište i u narednom periodu biće pretvorena u građevinsko.

Stadion će biti multifunkcionalnog karaktera - u toku su pregovori sa renomiranim svetskim kompanijama iz različitih delatnosti, koje u okolini stadiona hoće da ulože značajan novac, a ceo koncept podrazumeva kombinaciju ulaganja u industriju, turizam, tehnologiju, zabavu, kulturu i gradnju stambenog kompleksa.

Na 326 hektara prostiraće se spratni sadržaji, na 65 hektara saobraćajna infrastruktura. Za stadion je potrebno obezbediti i 10.500 parking mesta. Planirana je i izgradnja nove primarne saobraćajne mreže, kao i izgradnja nove petlje koja će omogućiti uključenje na auto-put Beograd-Šid sa obilaznicom. Posetioci će, prema najavama, do stadiona moći da stignu i železnicom, jer je u planu proširenje linije 4 "BG voza".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik