Šveđani zainteresovani za kupovinu "Napco beds" u stečaju

Bez autora
Aug 21 2019

Korporacija "Hilding Anders" iz Švedske izrazila je interesovanje da u opštini Petrovo kupi objekte, mašine i opremu fabrike kreveta "Napco beds", koja je prestala sa radom prošle godine i nalazi se u stečaju, a u vlasništvu je firme iz Holandije, saopšteno je iz Opštinske uprave. Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković sastao se danas sa predstavnicima švedske korporacije, a jedan od direktora Gerhard Mulbajer rekao da su počeli razgovori sa bankom kao najvećim povjeriocem u stečajnom postupku firme "Napco beds", kao i sa pojedinim bivšim radnicima ove firme. On je istakao da do konačne odluke o tome da li će kupovati pomenute nekretnine i otvarati pogon treba još razgovora i provjera.

Šveđani zainteresovani za kupovinu "Napco beds" u stečajuKorporacija "Hilding Anders" iz Švedske izrazila je interesovanje da u opštini Petrovo kupi objekte, mašine i opremu fabrike kreveta "Napco beds", koja je prestala sa radom prošle godine i nalazi se u stečaju, a u vlasništvu je firme iz Holandije, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković sastao se danas sa predstavnicima švedske korporacije, a jedan od direktora Gerhard Mulbajer rekao da su počeli razgovori sa bankom kao najvećim povjeriocem u stečajnom postupku firme "Napco beds", kao i sa pojedinim bivšim radnicima ove firme.

On je istakao da do konačne odluke o tome da li će kupovati pomenute nekretnine i otvarati pogon treba još razgovora i provjera.

"Ključna stvar će biti pronalazak osobe od velikog znanja i povjerenja koja će biti odgovorna za kompletan posao pokretanja i vođenja firme, a sve dok to ne riješimo nećemo donijeti odluku", istakao je Mulbajer.

Načelnik Petković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je jedna ovakva korporacija zainteresovana za ulaganje u opštini Petrovo, te istakao da će, ukoliko se odluče da pokrenu proizvodnju u bivšoj "Napco beds" koja je zapošljavala više od 300 radnika, od lokalne samouprave imati maksimalnu podršku.

"Hilding Anders" je korporacija čije je sjedište u Malmeu, a posluje širom Evrope i Azije, uključujući i Rusiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik