Federalne institucije za kupovinu 31 automobila daju 1,1 milion maraka

Bez autora
Aug 22 2019

Federalne institucije zatražile su da im se u ovoj godini nabavi 31 novi službeni automobil, što će koštati skoro 1,1 milion maraka. Vlada Federacije BiH danas je i dala nalog Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH da pripremi prijedlog odluke o nabavci vozila.Prema informaciji Službe, koju je Vlada danas razmatrala, najviše vozila zatražila je Porezna uprava FBiH, njih 12, koji bi koštali po 30.000 KM. Potrebu za novim službenim autom iskazali su i Milan Dunović, potpredsjednik FBiH, Ustavni te Vrhovni sud FBiH i Agencija za državnu službu FBiH. Po dva nova automobila, koji bi bili plaćeni iz budžeta, trebaju FENA i Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, dok tri vozila traži Federalni MUP.

Federalne institucije za kupovinu 31 automobila daju 1,1 milion marakaFederalne institucije zatražile su da im se u ovoj godini nabavi 31 novi službeni automobil, što će koštati skoro 1,1 milion maraka.

Vlada Federacije BiH danas je i dala nalog Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH da pripremi prijedlog odluke o nabavci vozila.

Prema informaciji Službe, koju je Vlada danas razmatrala, najviše vozila zatražila je Porezna uprava FBiH, njih 12, koji bi koštali po 30.000 KM.

Potrebu za novim službenim autom iskazali su i Milan Dunović, potpredsjednik FBiH, Ustavni te Vrhovni sud FBiH i Agencija za državnu službu FBiH. Po dva nova automobila, koji bi bili plaćeni iz budžeta, trebaju FENA i Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, dok tri vozila traži Federalni MUP.

Vrijednost tih vozila kreće se od 40.000 KM do 90.000 KM, koliko bi se platilo za službeni automobil potpredsjednika FBiH.

Novo terensko vozilo, vrijednosti od 30.000 KM, treba Federalni zavod za poljoprivredu. Između ostalih, službene automobile zatražili su i Finansijska policija FBiH, Agencija za reviziju privatizacije FBiH, Federalna direkcija robnih rezervi, Arhiv FBiH...

- Po preuzimanju novih vozila, budžetski korisnici su dužni staviti na raspolaganje jedno vozilo, a Porezna uprava FBiH osam vozila (u voznom stanju, ispravnih i spremnih za dalje korištenje), koje će se na osnovu evidentiranih zahtjeva dodijeliti drugom korisniku. Ukoliko takve potrebe ne budu iskazane, na osnovu odluke Vlade FBiH prodaće se putem licitacije – dio je informacije Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik