Skuplja struja za privredne subjekte u RS-u

Bez autora
Aug 25 2019

Cijena električne energije za industrijske proizvođače u Republici Srpskoj bit će povećana, a ostaje nepromijenjena za domaćinstva.Direktor Direkcije za snabdijevanje električnom energijom u “Elektroprivredi RS” Dalibor Šipovac rekao je da cijena električne energije s najavljenim uvećanjem, za oko 200 kupaca, u prosjeku će iznositi 38 eura po megavat-satu. On je potvrdio novinarima u Trebinju da bolnice, vodovodi i većina privrednih subjekata nisu obuhvaćeni uvećanjem cijene struje u RS-u.

Skuplja struja za privredne subjekte u RS-uCijena električne energije za industrijske proizvođače u Republici Srpskoj (RS) bit će povećana, a ostaje nepromijenjena za domaćinstva.

Direktor Direkcije za snabdijevanje električnom energijom u “Elektroprivredi RS” Dalibor Šipovac rekao je da cijena električne energije s najavljenim uvećanjem, za oko 200 kupaca, u prosjeku će iznositi 38 eura po megavat-satu.

On je potvrdio novinarima u Trebinju da bolnice, vodovodi i većina privrednih subjekata nisu obuhvaćeni uvećanjem cijene struje u RS-u.

Tvrdi da je to neminovan proces otvaranja tržišta električne energije s kojim RS kasni već par godina te da matično preduzeće od elektrodistributivnih preduzeća preuzima snabdijevanje kupaca na naponskim nivoima od 110, 35 i 10 kilovata po tržišnim uslovima.

Pojasnio je i da kupci, njih 1.073 kojima su dostavili ugovore s novim cijenama, mogu slobodno da biraju snabdjevača na tržištu i nisu u obavezi da prihvate ponudu “Elektroprivrede RS”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik