IT tvrtke u BiH trebaju praviti proizvode, a ne naplaćivati radne sate

Bez autora
Aug 26 2019

Bosanskohercegovačke IT tvrtke trebale bi praviti svoje proizvode i plasirati ih na tržište, a ne samo prodavati inženjerske sate, istaknuto je danas na predavanju u Biznis centru bh. dijsapore u Sarajevu. Poduzetnik i predavač Elvir Čaušević, govoreći o temi "Razvijanje vlastite proizvodnje umjesto naplaćivanja radnih sati", istaknuo je da je potrebno "upakirati" proizvod od onoga što tvrtke već proizvode, obraditi marketinški i stvoriti brend, te plasirati ga na tržište. Mnoge naše tvrtke rade od projekta do projekta po zahtjevu klijenta, npr. od 7. do 12. točke razvoja njihovog proizvoda, a trebali bi raditi sve od prve do stote točke razvoja i plasirati svoj proizvod na tržište, pojasnio je Čaušević.

IT tvrtke u BiH trebaju praviti proizvode, a ne naplaćivati radne sateBosanskohercegovačke IT tvrtke trebale bi praviti svoje proizvode i plasirati ih na tržište, a ne samo prodavati inženjerske sate, istaknuto je danas na predavanju u Biznis centru bh. dijsapore u Sarajevu.

Poduzetnik i predavač Elvir Čaušević, govoreći o temi "Razvijanje vlastite proizvodnje umjesto naplaćivanja radnih sati", istaknuo je da je potrebno "upakirati" proizvod od onoga što tvrtke već proizvode, obraditi marketinški i stvoriti brend, te plasirati ga na tržište.

- Mnoge naše tvrtke rade od projekta do projekta po zahtjevu klijenta, npr. od 7. do 12. točke razvoja njihovog proizvoda, a trebali bi raditi sve od prve do stote točke razvoja i plasirati svoj proizvod na tržište - pojasnio je Čaušević.

Naveo je da bi najbolje bilo da se IT tvrtke u BiH uvežu s marketinškim tvrtkama, a potom i sa bh. dijsporom radi podrške razvoju tvrtki i plasiranja proizvoda u inozemstvo.

Armin Alijagić iz Biznis centra bh. dijsapore naglasio je da, osim informacija i podrške koju pružaju investitorima iz dijaspore, organiziraju i ovakva predavanja putem kojih žele aktivirati financijske resurse iz dijspore i iskoriste iskustva koja su tamo stekli.

- Ovo je već treća radionica i želimo nastaviti s ovim aktivnostima kako bi Biznis centar bh. dijsapore učinili mjestom okupljanja domaćih gospodastvenika i investitora iz dijaspore koji su voljni prenijeti svoja znanja - kazao je Alijagić.

Predavanje je organizirano uz podršku USAID 'Diaspora Invest' projekta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik