Industrijska proizvodnja u BiH srpnju veća za 1,5 posto

Bez autora
Aug 27 2019

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u srpnju je veća za 1,5 posto u usporedbi s lipnjem ove godine.Industrijska proizvodnja u BiH u srpnju u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, kalendarski prilagođena, bilježi pad za 4,7 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH. Proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju u srpnju u odnosu na lipanj ove godine veća je za 3,7 posto, proizvodnja energije je veća za 3,1 posto, a intermedijarnih proizvoda za 1,6 posto.

Industrijska proizvodnja u BiH srpnju veća za 1,5 postoUkupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u srpnju je veća za 1,5 posto u usporedbi s lipnjem ove godine.

Industrijska proizvodnja u BiH u srpnju u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, kalendarski prilagođena, bilježi pad za 4,7 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju u srpnju u odnosu na lipanj ove godine veća je za 3,7 posto, proizvodnja energije je veća za 3,1 posto, a intermedijarnih proizvoda za 1,6 posto.Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju se nije mijenjala, dok je proizvodnja kapitalnih proizvoda manja za 2,7 posto.

U srpnju ove godine u odnosu na isti mjesec lani, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju je veća za 1,2 posto, dok je proizvodnja kapitalnih proizvoda manja za 0,7 posto, intermedijarnih proizvoda manja za 1,6 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,5 posto, a proizvodnja energije manja je za 13,3 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik