Privrednici postigli dogovor sa Vladom RS i Elektroprivredom

Bez autora
Aug 27 2019

Privrednici u Republici Srpskoj postigli su sa Vladom RS i Elektroprivredom kompromis o cijeni električne energije koja će sa 31,3 evra po megavat času poskupiti na 35 evra.Ta cijena će na snazi biti u narednih 16 mjeseci i neće se mijenjati, dogovoreno je na današnjem sastanku u Banjaluci. Radovan Višković, predsjednik Vlade RS je kazao kako je i pored povećanja cijena električne energije među najnižim u regionu. Borko Đurić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske je kazao kako će ovo povećanje pogoditi 28 najvećih potrošača u provredi te da su privrednici svjesni kako Elektroprivreda treba poslovati na tržišnim osnovama.

Privrednici postigli dogovor sa Vladom RS i ElektroprivredomPrivrednici u Republici Srpskoj postigli su sa Vladom RS i Elektroprivredom kompromis o cijeni električne energije koja će sa 31,3 evra po megavat času poskupiti na 35 evra.

Ta cijena će na snazi biti u narednih 16 mjeseci i neće se mijenjati, dogovoreno je na današnjem sastanku u Banjaluci.

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS je kazao kako je i pored povećanja cijena električne energije među najnižim u regionu.

Borko Đurić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske je kazao kako će ovo povećanje pogoditi 28 najvećih potrošača u provredi te da su privrednici svjesni kako Elektroprivreda treba poslovati na tržišnim osnovama.

Mladen Jelča, direktor Arcelor mittala Prijedor je podsjetio kako je ovo drugo povećanje u toku godine.

On se požalio i da su novi ugovori ponuđeni privrednicima nejasni i nedorečeni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik