Kompanija "Džonson i Džonson" mora da plati više od pola milijarde dolara

Bez autora
Aug 28 2019

Farmaceutska kompanija "Džonson i Džonson" moraće da plati više od pola milijarde dolara zbog uloge u širenju epidemije zavisnosti opioida.Ova epidemija izazvala je na desetinu hiljada smrti u Sjedinjenim Američkim Državama, a nalog za plaćanje 572 miliona dolara izdao je sud u Oklahomi. Kompanija "Džonson i Džonson" proglašena je krivom jer je pri promociji svojih proizvoda propustila da naglasi opasnosti korišćenja opioida, kreirajući time epidemiju opioida na recept.

Kompanija "Džonson i Džonson" mora da plati više od pola milijarde dolaraFarmaceutska kompanija "Džonson i Džonson" moraće da plati više od pola milijarde dolara zbog uloge u širenju epidemije zavisnosti opioida.

Kako prenosi "Indipendent", ova epidemija izazvala je na desetinu hiljada smrti u Sjedinjenim Američkim Državama, a nalog za plaćanje 572 miliona dolara izdao je sud u Oklahomi.

Kompanija "Džonson i Džonson" proglašena je krivom jer je pri promociji svojih proizvoda propustila da naglasi opasnosti korišćenja opioida, kreirajući time epidemiju opioida na recept.

Lokalne samouprave i bolnice podnele su skoro 2.000 tužbi - od kojih su mnoge povezane - u kojima se farmaceutskoj kompaniji stavlja na teret promocija snažnih lekova protiv bolova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik