Blidinje Gastro Festival 31. kolovoza i 1. rujna

Bez autora
Aug 31 2019

I ove godine Općina Posušje u Masnoj luci, središtu Parka prirode Blidinje, organizira Blidinje Gastro Festival. Blidinje Gastro Festival organizira se u sklopu manifestacije Posuško lito, a ujedno predstavlja i završni događaj Lita za 2019. godinu.Cilj održavanja manifestacije je predstavljanje tradicionalnih običaja, promocija proizvoda lokalnih proizvođača s područja općine Posušje i šire, kao i međusobna suradnja i uvezivanje izlagača sa svrhom jačanja turističkih potencijala općine Posušje. Festival će se održavati dva dana, 31. kolovoza i 1. rujna, najavili su organizatori.

Blidinje Gastro Festival 31. kolovoza i 1. rujnaI ove godine Općina Posušje u Masnoj luci, središtu Parka prirode Blidinje, organizira Blidinje Gastro Festival. Blidinje Gastro Festival organizira se u sklopu manifestacije Posuško lito, a ujedno predstavlja i završni događaj Lita za 2019. godinu.

Cilj održavanja manifestacije je predstavljanje tradicionalnih običaja, promocija proizvoda lokalnih proizvođača s područja općine Posušje i šire, kao i međusobna suradnja i uvezivanje izlagača sa svrhom jačanja turističkih potencijala općine Posušje.

Festival će se održavati dva dana, 31. kolovoza i 1. rujna, najavili su organizatori.

Prvog dana festivala od 16.30 sati održat će se mala škola planinarstva u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva "Pločno", a namijenjena je djeci.

Također, predviđeno je natjecanje u tradicionalnim sportovima (borba na gredi, skok u dalj, bacanje potkove, potezanje konopa), a za one najuspješne pripremljene su i nagrade.

Očekuje se i druženje uz logorsku vatru i dodjelu nagrada pobjednicima, a sve to upotpunit će nastup benda Trio Penava.

Drugi dan Blidinje Gastro Festival počinje u podne. Očekuje se bogata ponuda izlagača te predstavljanje tradicijskih običaja KŠD Rakitno.

Također, predviđena je dodjela nagrada i priznanja najukrašenijim štandovima, a izabrat će se glasovima posjetitelja koji će na info pultu Općine Posušje moći dati svoj glas izlagaču za kojeg smatraju da se najbolje predstavio.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik