Nastavak programa prekvalifikacija za IT

Bez autora
Aug 28 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje i UNDP-a o nastavku programa prekvalifikacija za IT.Program prekvalifikacija, u saradnji sa UNDP-om, počeo je 2017. godine i do sada je obuhvatio više od 1.200 osoba u osam gradova, dok je dodatnih 750 lica učestvovalo u programima Nacionalne službe za zapošljavanje. Programi su obuhvatili i zaposlene i nezaposlene, a fokus je bio na različitim programskim jezicima, i to Java Script, Java, Python, PHP, i drugim.

Nastavak programa prekvalifikacija za ITMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje i UNDP-a o nastavku programa prekvalifikacija za IT.

Program prekvalifikacija, u saradnji sa UNDP-om, počeo je 2017. godine i do sada je obuhvatio više od 1.200 osoba u osam gradova, dok je dodatnih 750 lica učestvovalo u programima Nacionalne službe za zapošljavanje.

Programi su obuhvatili i zaposlene i nezaposlene, a fokus je bio na različitim programskim jezicima, i to Java Script, Java, Python, PHP, i drugim.

Obuke su realizovane od strane državnih obrazovnih institucija, privatnih fakulteta, organizacija civilnog društva, kao i privatnih firmi.

Plan je da u februaru 2020. godine bude raspisan poziv za obuke za još 2.000 kandidata, i to za tu godinu.

Program je pokrenut na predlog Saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojem predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik