Prošle godine 40 odsto više franšiza na srpskom tržištu

Bez autora
Sep 01 2019

Tržište Srbije veoma je pogodno za razvoj franšiznog poslovanja, a prema istraživanjima Privredne komore Srbije prošle godine je za 40 odsto povećan razvoj franšize u domaćim brendovima. Zbog veličine tržišta i diverzifikovanja tražnje, Srbija predstavlja jedan od vodećih regiona za dolazak novih i razvijanje postojećih franšiznih sistema, istakla je Marica Vidanović, rukovodilac Centra za Severnu, Centralnu i Južnu Ameriku i Australiju PKS. Franšiza daje sigurniji početak u poslovanju, uputstva na koji način to da ostvarite, imate kontinuiranu podršku od davaoca franšize a kroz franšize se sublimiraju znanje, iskustvo, marketing, prepoznatljivost brenda, istakla je Vidanović i dodala da PKS pomaže svim zainteresovanima da ili kupe franšizni brend, ili da od svog posla kreiraju franšizu.

Prošle godine 40 odsto više franšiza na srpskom tržištuTržište Srbije veoma je pogodno za razvoj franšiznog poslovanja, a prema istraživanjima Privredne komore Srbije prošle godine je za 40 odsto povećan razvoj franšize u domaćim brendovima.

Zbog veličine tržišta i diverzifikovanja tražnje, Srbija predstavlja jedan od vodećih regiona za dolazak novih i razvijanje postojećih franšiznih sistema, istakla je Marica Vidanović, rukovodilac Centra za Severnu, Centralnu i Južnu Ameriku i Australiju PKS.

„Franšiza daje sigurniji početak u poslovanju, uputstva na koji način to da ostvarite, imate kontinuiranu podršku od davaoca franšize a kroz franšize se sublimiraju znanje, iskustvo, marketing, prepoznatljivost brenda“, istakla je Vidanović i dodala da PKS pomaže svim zainteresovanima da ili kupe franšizni brend, ili da od svog posla kreiraju franšizu. Kako je rekla, čak 66 odsto evropskih brendova preko franšiza je rasprostranjeno i na tržištu SAD, a Velika Britanija je preko franšiza povećala za 44 odsto rasprostranjenost svojih domaćih brendova u EU.

„Sve velike ekonomije, trgovinski lanci, ugostiteljski objekti, centri za razvoj veština, pa do salona lepote prepoznaju kakva je snaga u franšizingu i kako je jačati brend kada je u okviru jedne mreže mnogo njih“, rekla je ona, a kao primer prednjačenja u proširenosti franšizne mreže navela je MekDonalds.

PKS je sa ciljem razvijanja svesti o značaju franšiza organizovala  konferenciju „Pravo vreme za nove korake“ na kome se predstavio jedan od svetskih franšiznih brendova „Helen Doron“ koji već 20 godina postoji u Srbiji.

Master franšizer za „Helen Doron engleski“ za Srbiju Tatjana Petković istakla je da rade na 16 lokacija i da je preko 30.000 dece do sada prošlo bar jedan od 14 kurseva.

„Sa nama deca praktično rastu od pelena pa do zrelosti i polaganja međunarodnih ispita. Mi se bavimo decom u svakom pogledu a konferenciju organizujemo kao priliku da edukatori saznaju nešto novo“, rekla je ona.

Helen Doron,  osnivač i direktor „Helen Doron“ Ltd - rekla je da je pre 35 godina kao lingvista izradila svoju metodologiju da bebe uče engleski kao što se uči i maternji.

„Način na koji mala deca uče jezik je stalno ponavljanje ono što su čuli i zatim pozitivna podrška od majke. Naša metodologija funkcioniše tako što je bitno da dete sluša jezik i određene pojmove u pozadini dok se bavi nečim drugim koje će kasnije moći da ponovi“, rekla je Helen Doron na konferenciji za medije.

Osnivač MENSE Srbija i autor NTC programa učenja Ranko Rajović koji se bavi ranom stimulacijom učenja naglasio je da je najteži posao u životu naučiti jezik.

„Naš posao je da se maksimalno uključe dečiji kapaciteti do 6-7 godine kako bi mu kasnije u životu olakšali učenje, a svakako jedna od važnijih stimulacija je i učenje drugog jezika“, rekao je Rajović koji je bio jedan od govornika na konferenciji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik