Poznata banka seli 800 radnika

Bez autora
Sep 02 2019

Dojče Banka se priprema da prebaci do 800 zaposlenih u BNP Paribas banku kao deo povlačenja iz investicijskog bankarstva. Ugovorom će francuski zajmodavac preuzeti kontrolu nad glavnom brokerskom jedinicom Dojče banke koja servisira hedž fondove.Prošlog meseca banke su objavile preliminarni sporazum da "Dojče klijentima" osiguraju kontinuitet. Ovim potezom Dojče banka bi pomogla BNP-u da ojača svoje prisustvo u primarnom brokerskom poslu, potencijalno unosnom poslu pozajmljivanja novca hedž fondovima i rukovanja njihovim trgovanjem.

Poznata banka seli 800 radnikaDojče Banka se priprema da prebaci do 800 zaposlenih u BNP Paribas banku kao deo povlačenja iz investicijskog bankarstva.

Ugovorom će francuski zajmodavac preuzeti kontrolu nad glavnom brokerskom jedinicom Dojče banke koja servisira hedž fondove, kažu izvori.

Prošlog meseca banke su objavile preliminarni sporazum da "Dojče klijentima" osiguraju kontinuitet. Ovim potezom Dojče banka bi pomogla BNP-u da ojača svoje prisustvo u primarnom brokerskom poslu, potencijalno unosnom poslu pozajmljivanja novca hedž fondovima i rukovanja njihovim trgovanjem.

Formalniji dogovor treba da bude predstavljen u idućih nedelja, navode izvori, a klijenti Dojče banke će dobiti pisma koja objašnjavaju kako će transfer funkcionisati

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik