AD Plastik ugovorio nove poslove u Rusiji za 46,5 milijuna eura

Bez autora
Sep 03 2019

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove na ruskom tržištu u ukupnoj vrijednosti od 46,5 milijuna eura za različite modele vozila, objavili su u utorak iz te solinske tvrtke. S alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ ugovoreno je 24 milijuna eura poslova za novi model Granta Square, nasljednika trenutno najprodavanijeg modela na ruskom tržištu Lade Granta. Za to će se vozilo obloge krovova, zaštite podvozja, blatarice i zaštite zadnjih branika proizvoditi u tvornici AD Plastik Togliatti, a samo vozilo će se proizvoditi u tvornici AvtoVAZ-a u Togliattiju, navodi se u priopćenju.

AD Plastik ugovorio nove poslove u Rusiji za 46,5 milijuna euraAD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove na ruskom tržištu u ukupnoj vrijednosti od 46,5 milijuna eura za različite modele vozila, objavili su u utorak iz te solinske tvrtke.

S alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ ugovoreno je 24 milijuna eura poslova za novi model Granta Square, nasljednika trenutno najprodavanijeg modela na ruskom tržištu Lade Granta.

Za to će se vozilo obloge krovova, zaštite podvozja, blatarice i zaštite zadnjih branika proizvoditi u tvornici AD Plastik Togliatti, a samo vozilo će se proizvoditi u tvornici AvtoVAZ-a u Togliattiju, navodi se u priopćenju.

Granta Square proizvodit će se u tri verzije i to limuzinska verzija Sedan, kompakt verzija Sportback i povišena off road verzija Cross.

Iz AD Plastika napominju kako je Granta Square jedno od najtraženijih vozila na ruskom tržištu i samim time je ta suradnja za AD Plastik Grupu posebno važna.

Nakon suradnje dogovorene u srpnju za vozila Renault Logan i Sandero, dodatno je ugovorena i proizvodnja obloga krovova za navedene modele u vrijednosti od 12 milijuna eura.

Početak serijske proizvodnje vozila ugovorenih s alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ planiran je u drugom i trećem tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekata je osam godina.

Iz AD Plastika ističu i kako se uspješna suradnja na ruskom tržištu nastavlja i s Volkswagen Grupom pa je tako 10,5 milijuna eura novih poslova ugovoreno za vozila Volkswagen Tarek i Škodu Karoq.

Za ove će se modele proizvoditi obloge prtljažnika vozila u tvornici AD Plastik Kaluga, a početak serijske proizvodnje vozila planiran je krajem 2020. s predviđenim trajanjem od sedam godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik