Štada će 2020. uložiti u proizvodnju u Srbiji oko 20 miliona evra

Bez autora
Sep 03 2019

Farmaceutska kompanija Štada grupa u okviru koje posluje i srpski proizvođač lekova Hemofarm beleži rast prodaje od 11 odsto u prvih šest meseci ove godine. U srpsku proizvodnju u 2020. trebalo bi da ulože oko 20 miliona evra, koliko je planirano. Kada je reč o tržištu Srbije i regiona, u Hemofarmu je prošle godine proizvedeno 245 miliona pakovanja lekova, odnosno 5,6 milijardi tableta, boca ili tuba. Za ovu godinu se očekuje proizvodnja od 6,3 milijarde tableta od čega je oko 70 procenata namenjeno evropskom tržištu. Predstavnici 150 članica koje posluju u okviru Štada grupe okupili su se danas u Beogradu na poslovnom sastanku, a javnosti se u Srbiji po prvi put od imenovanja na ovu funkciju, u avgustu prošle godine, obratio generalni direktor Štade Peter Goldšmit.

Štada će 2020. uložiti u proizvodnju u Srbiji oko 20 miliona evraFarmaceutska kompanija Štada grupa u okviru koje posluje i srpski proizvođač lekova Hemofarm beleži rast prodaje od 11 odsto u prvih šest meseci ove godine.

U srpsku proizvodnju u 2020. trebalo bi da ulože oko 20 miliona evra, koliko je planirano.

Kada je reč o tržištu Srbije i regiona, u Hemofarmu je prošle godine proizvedeno 245 miliona pakovanja lekova, odnosno 5,6 milijardi tableta, boca ili tuba.

 Za ovu godinu se očekuje proizvodnja od 6,3 milijarde tableta od čega je oko 70 procenata namenjeno evropskom tržištu.

Predstavnici 150 članica koje posluju u okviru Štada grupe okupili su se danas u Beogradu na poslovnom sastanku, a javnosti se u Srbiji po prvi put od imenovanja na ovu funkciju, u avgustu prošle godine, obratio generalni direktor Štade Peter Goldšmit.

Govoreći o polugodišnjim rezultatima, predstavnici Štada grupe naveli su da je prijavljena konsolidovana prodaja povećana za 11 odsto u prvoj polovini 2019. na 1,26 milijardi evra - u 2018. je bila 1,14 milijardi evra.

"Ne rastemo samo u jednoj zemlji, već rastemo u mnogim zemljama i regionima kao i segmentima, naročito u segmentu generike koji je naša osnovna delatnost, ali takođe i u brendiranim proizvodima", rekao je Goldšmit.

On je najavio da će investicije u Hemofarm biti uložene u poboljšanje produktivnosti, proizvodnju, ali i poboljšanje kvaliteta u pogonima i obuku zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik