Saponia prešla 50% vlasništva u Maraski

Bez autora
Sep 04 2019

Društvo Saponia d.d. dobilo je informaciju da je Središnje klirinško depozitarno društvo postupilo po zahtjevu Saponije d.d. i izvršilo prijenos dionica Maraske d.d. s pripojenog društva Dalmatien Beteiligungs na društvo preuzimatelja Saponia d.d. Time je Saponia stekla 293.815 dionica Maraske d.d. što iznosi 20,58 odsto od ukupnog broja dionica Maraske d.d., tako da je Saponia d.d. postala vlasnik ukupno 755.165 dionica, što iznosi 52,90 odsto od ukupnog broja dionica Maraske d.d. a što daje isti postotak glasačkih prava. Pripajanje pripojenog društva Dalmatien Beteiligungs GmbH, Bahnhofstrasse 45,9020 Klagenfurt am Wörthersee, Austrija, društvu preuzimatelja Saponia d.d..

Saponia prešla 50% vlasništva u MaraskiDruštvo Saponia d.d. dobilo je informaciju da je Središnje klirinško depozitarno društvo postupilo po zahtjevu Saponije d.d. i izvršilo prijenos dionica Maraske d.d. s pripojenog društva Dalmatien Beteiligungs na društvo preuzimatelja Saponia d.d.

Time je Saponia stekla 293.815 dionica Maraske d.d. što iznosi 20,58% od ukupnog broja dionica Maraske d.d., tako da je Saponia d.d. postala vlasnik ukupno 755.165 dionica, što iznosi 52,90% od ukupnog broja dionica Maraske d.d. a što daje isti postotak glasačkih prava.

Pripajanje pripojenog društva Dalmatien Beteiligungs GmbH, Bahnhofstrasse 45,9020 Klagenfurt am Wörthersee, Austrija, društvu preuzimatelja Saponia d.d.. obavljeno je na temelju Zajedničkog plana pripajanja.

U okviru postupka prekograničnog pripajanja, izvršen je prijenos imovine društva Dalmatien Beteiligungs GmbH, u cjelini i sa svim pravima i obvezama, na Saponiju, čime je ostvarena pretpostavka za prijenos dionica Maraske d.d. koje je držalo društvo Dalmatien Beteiligungs GmbH, na Saponiju.

Pripajanje društva Dalmatien Beteiligungs GmbH, društvu preuzimatelja Saponia d.d. upisano je u sudski registar Trgovačkog suda u Osijeku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik