Promocija Srbije na kineskoj platformi Alibaba

Bez autora
Sep 08 2019

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je Turistička organizacija Srbije potpisala ugovor s kineskom kompanijom Alibaba, koja se bavi globalnom onlajn trgovinom, o turističkoj promociji Srbije na svim njenim platformama, kao i na popularnim društvenim mrežama Wechat i Vejbo. Ljajić je u Sjamenu, gde predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom kineskom sajmu investicija i trgovine, rekao i da će na kineskoj državnoj televiziji ČTV Srbija biti predstavljena i kao destinacija za snimanje filmova. On je objasnio da je ugovor potpisan s turističkom platformom Fligi, koja pripada Alibabi, a koji podrazumeva turističku promociju Srbije do 30. novembra ove godine na svim platformama u Kini, kao i na kineskim društvenim mrežama Wechat i Vejbo, koje su pandan Fejsbuku, Instagramu i Tviteru.

Promocija Srbije na kineskoj platformi AlibabaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je Turistička organizacija Srbije (TOS) potpisala ugovor s kineskom kompanijom Alibaba, koja se bavi globalnom onlajn trgovinom, o turističkoj promociji Srbije na svim njenim platformama, kao i na popularnim društvenim mrežama Wechat i Vejbo.

Ljajić je u izjavi novinarima u Sjamenu, gde predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom kineskom sajmu investicija i trgovine (CIFIT), rekao i da će na kineskoj državnoj televiziji ČTV Srbija biti predstavljena i kao destinacija za snimanje filmova.

On je objasnio da je ugovor potpisan s turističkom platformom Fligi, koja pripada Alibabi, a koji podrazumeva turističku promociju Srbije do 30. novembra ove godine na svim platformama u Kini, kao i na kineskim društvenim mrežama Wechat i Vejbo, koje su pandan Fejsbuku, Instagramu i Tviteru.

Na svim platformama Alibabe, posebno na Fligiju, ali i na drugim kineskim platformama, kao što su Wechat i Vejbo, predstavićemo sve što Srbija može da ponudi u turističkom smislu. To je ogroman rezultat koji smo postigli posle dugo godina pregovora i razgovora sa kompanijom iz Kine, rekao je Ljajić.

On je izrazio uverenje da će promocija Srbije na tim platformama uticati na povećanje broja turista iz Kine i istakao da je u prvih sedam meseci ove godine Srbiju posetilo najviše kineskih turista i da je broj njihovih dolazaka porastao za 39 odsto, dok je broj noćenja porastao za 51 odsto.

To se do sada nikada nije dogodilo. Verujemo da će se taj trend nastaviti i tokom ove godine. Ugovor koji smo potpisali doprineće da u narednoj godini poraste broj kineskih turista u Srbiji, naveo je on.

Ljajić je dodao da će na kineskoj državnoj televiziji ČTV biti prikazane dve emisije u kojima se Srbija promoviše kao destinacija za snimanje filmova.

Time otvaramo još jedan segment saradnje u turističkom sektoru. Nadam se da nam dolaze još bolji dani kada je reč o saradnji Srbije i Kine u oblasti turizma, zaključio je Ljajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik