Potpisan ugovor o izvozu srpske rakije u Kinu

Bez autora
Sep 10 2019

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između srpske destilerije ''Zarić'' i kineske kompanije ''Golden dej'' o izvozu rakije tog srpskog proizvođača u Kinu. Ugovor, vredan milion dolara, potpisan je u okviru Međunarodnog kineskog sajma investicija i trgovine CIFIT 2019 u Sjamenu, u kineskoj provinciji Fuđijen. Antić, koji je član delegacije Srbije na CIFIT-u, ocenio je da je uspostavljanje saradnje srpske i kineske kompanije sjajna vest, i to posebno za privrednike iz Srbije koji se bave prehrambenom industrijom. Srbija je na pravi način iskoristila priliku koju su joj pružili kineski domaćini odabravši je za počasnog gosta CIFIT-a, pri čemu su srpski privrednici razumeli Kinu i njeno tržište i napravili dobre kontakte, rekao je ministar.

Potpisan ugovor o izvozu srpske rakije u KinuMinistar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između srpske destilerije ''Zarić'' i kineske kompanije ''Golden dej'' o izvozu rakije tog srpskog proizvođača u Kinu.

Ugovor, vredan milion dolara, potpisan je u okviru Međunarodnog kineskog sajma investicija i trgovine CIFIT 2019 u Sjamenu, u kineskoj provinciji Fuđijen.

Antić, koji je član delegacije Srbije na CIFIT-u, ocenio je da je uspostavljanje saradnje srpske i kineske kompanije sjajna vest, i to posebno za privrednike iz Srbije koji se bave prehrambenom industrijom.

Srbija je na pravi način iskoristila priliku koju su joj pružili kineski domaćini odabravši je za počasnog gosta CIFIT-a, pri čemu su srpski privrednici razumeli Kinu i njeno tržište i napravili dobre kontakte, rekao je ministar.

On je dodao da su predstavnici 20 srpskih kompanija, među kojima su i četiri kineske koje posluju u Srbiji, na najvećem kineskom sajmu investicija i trgovine ostvarili više stotina kontakata s raznim kineskim i drugim kompanijama.

Naše kompanije su imale priliku da vide s kakvim poštovanjem se naši kineski prijatelji odnose prema Srbiji, što će ih ohrabriti da pokušaju da pronađu svoje mesto na sve zahtevnijem kineskom tržištu, istakao je Antić.

On je, ocenivši da srpske kompanije imaju kvalitet koji mogu da ponude kineskom tržištu, naglasio da je CIFIT u prva dva dana posetilo oko 100.000 ljudi, kao i da je veliki broj njih prošao kroz paviljon Srbije.

On je preneo da je delegacija Srbije tokom sajma u Sjamenu imala i veliki broj bilateralnih sastanaka s kineskim domaćinima, pre svega sa čelnicima Sjamena i provincije Fuđijen, u kojoj je sedište kompanije Ziđin, koja je vlasnik RTB Bora.

Antić je dodao da je srpska delegacija prisustvovala i poslovnom brifingu sa predstavnicima 450 kineskih i drugih kompanija, koji su imali priliku da saznaju kakva je investiciona klima u Srbiji.

Način na koji su ljudi iz Ziđina, HBIS-a, Linglonga i CRBC-a predstavili Srbiju bila je najbolja preporuka. Oni su mnogo bolje od nas govorili o tome zašto tu treba ulagati i koliko su dobrodošli u našoj zemlji, zaključio je ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik