Elektronske fakture za ubrzavanje povraćaja PDV-a

Bez autora
Sep 10 2019

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najavio je danas, prilikom obilaska filijale Centar Pereske uprave na Paliluli i filijale Palilula, uvođenje elektronskih faktura koje će značajno ubrzati povraćaj PDV-a.Mali je tom prilikom najavio i novi zakon o fiskalizaciji, odnosno o uvođenju novih fiskalnih kasa koje će poboljšati naplatu, ali i kontrolu poreskih obveznika. Zaposleni u poreskim filijalama su ministru preneli da je transformacija Poreske uprave, koja je od 1. jula organizovana na novi način i sa manjim brojem filijala, u praksi dala značajne rezutate.

Elektronske fakture za ubrzavanje povraćaja PDV-aMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najavio je danas, prilikom obilaska filijale Centar Pereske uprave na Paliluli i filijale Palilula, uvođenje elektronskih faktura koje će značajno ubrzati povraćaj PDV-a.

Mali je tom prilikom najavio i novi zakon o fiskalizaciji, odnosno o uvođenju novih fiskalnih kasa koje će poboljšati naplatu, ali i kontrolu poreskih obveznika.

Zaposleni u poreskim filijalama su ministru preneli da je transformacija Poreske uprave, koja je od 1. jula organizovana na novi način i sa manjim brojem filijala, u praksi dala značajne rezutate.

Mali je, najavljujući da će u narednom periodu obići sve filijale, podsetio na to da je jedna od reformi Poreske uprave bila smanjenje broja filijala sa 178 na 37.

U filijali Centar, koja sada radi mnogo brže i efikasnije, objedinjen je rad nekadašnjih filijala Vračar, Stari grad, Rakovica i Savski venac. To je samo prva faza transformacije Poreske uprave, ali je nama vrlo važno da oni koji rade ovde budu zadovoljni, ukazao je on.

Ministar je podvukao da će razgovarati sa svim zaposlenima kako bi se videlo šta je to što još može država da učini za njih, jer su, kako je ocenio, uslovi za rad presudni za dobre rezultate.

Uskoro za sve zaposlene u Poreskoj upravi sledi povećanje plata, kao i ostalima u javnoj administraciji. Osim toga, želimo da dodatno ulažemo u treninge i obuke zaposlenih, poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, ovde se transformacija Poreske uprave ne završava jer planiramo već naredne godine izgradnju nove centralne zgrade koja će biti samo za Poresku upravu.

On je naglasio da je ovo jedna od značajnijih uprava koja zaslužuje savremenu zgradu, uz napomenu da najveći deo prihoda u budžet Srbije dolazi upravo preko Porske uprave.

Obilasku fijijala prisustvovali su i direktorka Poreske uprave Dragana Marković, direktorka filijale Centar Smiljana Balšić i direktorka filijale Palilula Gordana Alempijević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik