Dobra vest za ljubitelje golfa: U planu izgradnja 18 terena na više od 63 hektara

Bez autora
Sep 10 2019

Na više od 63 hektara u naselju Pinosava kod Beograda, planira se izgradnja 18 golf terena i otvorenih vežbališta na travi i pesku. Za treninge i takmičenja sportista i sportskih ekipa, ali i za rekreativne aktivnosti u ovom naselju u planu je i izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa sa otvorenim terenima za košarku, odbojku, rukomet, zatvorenim i otvorenim bazenima, spa i velnes centrom, teretanom... Sve ovo predviđeno je Planom detaljne regulacije za golf naselje u Pinosavi, koji je Sekreterijat za urbanizam i gradjevinske poslove Gradske uprave grada Beograda, danas stavio na javni uvid a koji će sve do 23. septembra biti dostupan zainteresovanim građanima. U planu urađenom u Urbanističkom zavodu Beograda, sportsko-rekreativni kompleks obuhvatiće površinu oko 10 hektara, a pored navedenog, predviđena je i realizacija zatvorene sportske sale, trening sale, sportskih poligona, čak i akva parka.

Dobra vest za ljubitelje golfa: U planu izgradnja 18 terena na više od 63 hektaraNa više od 63 hektara u naselju Pinosava kod Beograda, planira se izgradnja 18 golf terena i otvorenih vežbališta na travi i pesku.

Za treninge i takmičenja sportista i sportskih ekipa, ali i za rekreativne aktivnosti u ovom naselju u planu je i izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa sa otvorenim terenima za košarku, odbojku, rukomet, zatvorenim i otvorenim bazenima, spa i velnes centrom, teretanom...

Sve ovo predviđeno je Planom detaljne regulacije za golf naselje u Pinosavi, koji je Sekreterijat za urbanizam i gradjevinske poslove Gradske uprave grada Beograda, danas stavio na javni uvid a koji će sve do 23. septembra biti dostupan zainteresovanim građanima.

Kako navodi portal "eKapija", u planu urađenom u Urbanističkom zavodu Beograda, sportsko-rekreativni kompleks obuhvatiće površinu oko 10 hektara, a pored navedenog, predviđena je i realizacija zatvorene sportske sale, trening sale, sportskih poligona, čak i akva parka.

Dodatno, navode, moguća je i realizacija pomoćnih sportskih sadržaja (svlačionice sa tuševima, ostave za sportsku opremu, sportska ambulanta, sportski klubovi...) i pratećih komercijalnih delatnosti za trgovinu i ugostiteljstvo.

U okviru otvorenih golf terena pored planiranih pomoćnih sportskih sadržaja, prema planu, nalaziće se i objekti pratecih komercijalnih delatnosti - golf klub, prodaja suvenira i golf opreme, ugostiteljstvo.

Inače, planom je obuhvaćen deo teritorije gradske opštine Voždovac, katastarske opštine Pinosava, uz Ulicu Nova 4 (Sečanjska) i Ulicu Avalska, kao i deo katastarske opštine Beli potok koji se nalazi u zoni planirane saobraćajne petlje Avala (Ripanj). Pristup planiranom sportsko-rekreativnom kompleksu planira se preko Avalske ulice, a pristup otvorenim golf terenima i zoni stanovanja planira se preko Ulice Nova 4 (Sečanjska).

Ukupna površina obuhvaćena planom iznosi oko 78,8 hektara a konačna granica utvrdiće se u fazi izrade i verifikacije Nacrta plana.

Odluku za realizaciju golf terena i ostalih sportskih sadržaja na zemljištu koje je većim delom u javnoj svojini Grada Beograda i za koje postoji interesovanje investitora, donela je Skupština grada Beograda na sednici održanoj u junu 2018.godine, na inicijativu Direkcije za gradevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik