Proizvodi fabrike "Vajs lajt" na tržištu EU

Bez autora
Sep 10 2019

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je nakon razgovora sa rukovodstvom mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete "Vajs lajt" na Palama da je potrebno pomoći svima koji žele da investiraju u proizvodnju, pa tako i ovoj firmi čiji proizvodi zadovoljavaju evropske standarde i na tržištu su EU. Fascinirana sam onim što je mlada ekipa ove fabrike učinila za opštinu Pale, jer njihov proizvod može biti ravan `Filipsovom` koji je mnogo skuplji u odnosu na naš domaći. Treba da favorizujemo domaću proizvodnju, rekla je novinarima Golićeva nakon današnjeg sastanka sa rukovodstvom mini-fabrike kojem je prisustvovao i načelnik opštine Pale Boško Jugović. Ona je istakla da je ova rasvjeta energetski prihvatljiva i da zato treba da nađe mjesto u svim objektima i institucijama u Srpskoj, podsjećajući da resorno ministarstvo sprovodi projekat energetske efikasnosti širom Republike Srpske.

Proizvodi fabrike "Vajs lajt" na tržištu EUMinistar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je nakon razgovora sa rukovodstvom mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete "Vajs lajt" na Palama da je potrebno pomoći svima koji žele da investiraju u proizvodnju, pa tako i ovoj firmi čiji proizvodi zadovoljavaju evropske standarde i na tržištu su EU.

"Fascinirana sam onim što je mlada ekipa ove fabrike učinila za opštinu Pale, jer njihov proizvod može biti ravan `Filipsovom` koji je mnogo skuplji u odnosu na naš domaći. Treba da favorizujemo domaću proizvodnju", rekla je novinarima Golićeva nakon današnjeg sastanka sa rukovodstvom mini-fabrike kojem je prisustvovao i načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Ona je istakla da je ova rasvjeta energetski prihvatljiva i da zato treba da nađe mjesto u svim objektima i institucijama u Srpskoj, podsjećajući da resorno ministarstvo sprovodi projekat energetske efikasnosti širom Republike Srpske.

Golićeva je navela da su proizvodi mini-fabrike "Vajs lajt" prvi srpski proizvodi na kojima piše - "Zemlja porijekla Republika Srpska/BiH".

Ona je dodala da će rasvjeta koju proizvodi ova fabrika za kratko vrijeme zamijeniti obične sijalice koje mnogo griju.

Golićeva kaže da je objekat mini-fabrike "Vajs lajt" koji se nalazi u industrijskoj zoni "Famos-Koran" kompletno renoviran za 48 dana sredstvima ove firme, a investitor iz Srbije, koji je kupio opremu i počeo proizvodnju,

redovno isplaćuje plate i može se pohvaliti dobrim poslovnim rezultatom.

Prema njenim riječima, namjera mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete jeste da proširi kapacitete i zaposli još radnika.

"Treba joj pružiti pomoć kao i svima koji želi da investiraju u proizvodnju", naglasila je Golićeva.

Ona je navela da će obavijestiti Vladu Republike Srpske o posjeti da bi se vidjelo kako se može pomoći ovoj firmi.

Golićeva naglašava da industrijska zona "Famos-Koran" u kojoj se nalazi mini-fabrika treba da bude podstrek razvoju opštine Pale.

Direktor ove mini-fabrike i suvlasnik kompanije "Vajs lajt" Stevica Rogulja rekao je da u ovoj firmi na Palama trenutno rade 32 radnika i da je tendencija da broj zaposlenih bude povećan.

"Konstantna je potražnja za električarima. Pozivam sve zainteresovane električare da nam se jave", naveo je Rogulja.

On je dodao da rukovodstvo fabrike pregovara sa predstavnicima opštine Pale o preuzimanju još jednog objekta u industrijskoj zoni koji bi renovirali.

Rogulja je istakao da je ponosan na to što mini-fabrika svoje proizvode izvozi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik