Cene u avgustu u proseku na istom nivou kao u julu

Bez autora
Sep 12 2019

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga lične potrošnje u avgustu ove godine, u odnosu na prethodni mesec, u proseku ostale na istom nivou. Potrošačke cene u avgustu 2019. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 1,3 odsto, dok su, u odnosu na decembar 2018. godine, porasle za 1,5 odsto, u proseku. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u avgustu 2019. godine je, u odnosu na prethodni mesec, pad cena zabeležen u grupama odeća i obuća, hrana i bezalkoholna pića, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana, transport i zdravstvo.

Cene u avgustu u proseku na istom nivou kao u juluRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga lične potrošnje u avgustu ove godine, u odnosu na prethodni mesec, u proseku ostale na istom nivou.

Potrošačke cene u avgustu 2019. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 1,3 odsto, dok su, u odnosu na decembar 2018. godine, porasle za 1,5 odsto, u proseku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u avgustu 2019. godine je, u odnosu na prethodni mesec, pad cena zabeležen  u grupama odeća i obuća (-1,1 odsto), hrana i bezalkoholna pića (-0,6 odsto), nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (-0,3 odsto), transport (-0,2 odsto) i zdravstvo (-0,1 odsto).

Rast cena je registrovan u grupama rekreacija i kultura (2,8 odsto), alkoholna pića i duvan (1,3 odsto), komunikacije (0,3 odsto), restorani i hoteli (0,2 odsto) i u grupi stan, voda, električna energija, gas i druga goriva (0,1 odsto), dok se cene ostalih proizvoda i usluga nisu bitnije menjale.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik