Prodata "Betonjerka" za 48,3 miliona dinara

Bez autora
Sep 14 2019

Preduzeće "Betonjerka" a.d. u stečaju prodata je firmi "Inokop" iz Ćuprije za 48,3 miliona dinara. Ovu informaciju objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Do 5. septembra u Agenciju je pristigla samo jedna ponuda za kupovinu ovog preduzeća, koji je za kupovinu stečajnog dužnika kao pravnog lica, ponudio iznos od 48.300.000 dinara. Kako je iznos ponude manji od polovine od procenjene vrednosti imovine stečajnog dužnika - 241.003.709,79 dinara, stečajni upravnik je bio dužan da pre prihvatanja takve ponude zatraži saglasnost Odbora poverilaca.

Prodata "Betonjerka" za 48,3 miliona dinaraPreduzeće "Betonjerka" a.d. u stečaju prodata je firmi "Inokop" iz Ćuprije za 48,3 miliona dinara. Ovu informaciju objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

Do 5. septembra u Agenciju je pristigla samo jedna ponuda za kupovinu ovog preduzeća, koji je za kupovinu stečajnog dužnika kao pravnog lica, ponudio iznos od 48.300.000 dinara.

Kako je iznos ponude manji od polovine od procenjene vrednosti imovine stečajnog dužnika (241.003.709,79 dinara), stečajni upravnik je bio dužan da pre prihvatanja takve ponude zatraži saglasnost Odbora poverilaca.

Šest dana kasnije, 11. septembra, odbor poverilaca "Betonjerke" je dao saglasnost na prihvatanje dostavljene ponude.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik