"Miloš Veliki" će od decembra biti na pet minuta od Beograda

Bez autora
Sep 19 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji auto-puta od Surčina do Obrenovca, na petlji Surčin, koja se nalazi na obilaznici oko Beograda. Mihajlović je istakla da je cilj današnje posete da se građanima pokaže gde će se od polovine decembra uključivati na auto-put ”Miloš Veliki”, te da će završetkom ove deonice pomenuta saobraćajnica biti na pet minuta od Beograda. Kada gradimo puteve, upravo je to važno – da povežemo gradove i region. Od 19. decembra, kako je i obećao generalni direktor CRBC I CCCC Džang Sjaojuen, vozićemo se auto-putem od Beograda do Čačka u dužini od 120 kilometara, ukazala je ona.

"Miloš Veliki" će od decembra biti na pet minuta od BeogradaPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji auto-puta od Surčina do Obrenovca, na petlji Surčin, koja se nalazi na obilaznici oko Beograda.

Mihajlović je istakla da je cilj današnje posete da se građanima pokaže gde će se od polovine decembra uključivati na auto-put ”Miloš Veliki”, te da će završetkom ove deonice pomenuta saobraćajnica biti na pet minuta od Beograda.

Kada gradimo puteve, upravo je to važno – da povežemo gradove i region. Od 19. decembra, kako je i obećao generalni direktor CRBC I CCCC Džang Sjaojuen, vozićemo se auto-putem od Beograda do Čačka u dužini od 120 kilometara, ukazala je ona.

Prema njenim rečima, auto-put „Miloš Veliki“ doveden je do obilaznice oko Beograda, odnosno na pet minuta od Koridora 10 i auto-puta Beograd–Zagreb, i na drugoj strani na pet minuta od Ostružničkog mosta.

Ovaj auto-put, kako je ocenila, važan je ne samo za građane Srbije, već i za još bolje odnose Srbije i NR Kine, sa kojom već imamo „gvozdeno prijateljstvo“, čemu su umnogome doprineli predsednici Si Đinping i Aleksandar Vučić.

Izuzetno sam zadovoljna time kako kompanije CRBC i CCCC rade na ovom projektu, poručila je Mihajlović, dodajući da izgradnja ovog auto-puta treba da bude primer svim drugim kineskim kompanijama koje rade u našoj zemlji.

Generalni direktor CCCC i CRBC Džang Sjaojuen potvrdio je da su svi zainteresovani za to da ova deonica bude završena po planu i tako će i biti.

Pomoćnik direktora “Puteva Srbije” Slavoljub Tubić naveo je da je ovaj projekat primer za to kako svi budući projekti treba da se sprovode.

Ovo je izuzetno uspešan projekat, na kojem se radovi izvode na najvišem nivou, kroz timski rad Ministarstva, lokalne samouprave, izvođača i nadzora. Nijedan dolar nije probijen i deonica će u roku biti puštena u saobraćaj, istakao je Tubić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik