Vlada investitor izgradnje beogradskog metroa

Bez autora
Sep 19 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je danas sednicu Radne grupe za izgradnju beogradskog metroa, na kojoj je dogovoreno da Vlada bude investitor ovog projekta. Mihajlović, koja predsedava ovoj radnoj grupi, istakla je da je izgradnja dve linije metroa u Beogradu jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji i svakako najveći infrastrukturni projekat u modernoj istoriji glavnog grada. Zbog toga je odlučeno da Vlada kao investitor izabere posebnog finansijskog savetnika za ovaj projekat, dok će Grad Beograd izabrati tehničkog savetnika, koji će zajedno pratiti čitav projekat, objasnila je ona.

Vlada investitor izgradnje beogradskog metroaPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je danas sednicu Radne grupe za izgradnju beogradskog metroa, na kojoj je dogovoreno da Vlada bude investitor ovog projekta.

Mihajlović, koja predsedava ovoj radnoj grupi, istakla je da je izgradnja dve linije metroa u Beogradu jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji i svakako najveći infrastrukturni projekat u modernoj istoriji glavnog grada.

Zbog toga je odlučeno da Vlada kao investitor izabere posebnog finansijskog savetnika za ovaj projekat, dok će Grad Beograd izabrati tehničkog savetnika, koji će zajedno pratiti čitav projekat, objasnila je ona.

Prema njenim rečima, potrebno je obezbediti i zakonodavni okvir kako bi čitav projekat izgradnje dve linije metroa bio realizovan na najbolji mogući način.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Kabineta predsednika Srbije, državni sekretari i pomoćnici ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnici „Železnica“, kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik