Zaposleni u "Fijatu" ponovo na plaćenom odsustvu

Bez autora
Sep 19 2019

Radnici u proizvodnji kompanije "Fijat Krajsler automobili Srbija" odlaze na novu pauzu koji će trajati do 1. oktobra kada će se nastaviti proizvodnja "fijata 500L". Prozivodne trake u kragujevačkoj fabrici "Fijat Krajsler automobili Srbija" biće zaustavljene danas posle 14 sati, kada se završava rad prve smene. Druga smena neće dolaziti na posao. Kako je potvrdio predsednik Samostalnog sindikata fabrike rukovodstvo ih je obavestilo da se proizvodnja prekida do 1. oktobra do kada će radnici, u skladu sa Zakonom, biti na plaćenom odsustvu.

Zaposleni u "Fijatu" ponovo na plaćenom odsustvuRadnici u proizvodnji kompanije "Fijat Krajsler automobili Srbija" odlaze na novu pauzu koji će trajati do 1. oktobra kada će se nastaviti proizvodnja "fijata 500L".

Prozivodne trake u kragujevačkoj fabrici "Fijat Krajsler automobili Srbija" biće zaustavljene danas posle 14 sati, kada se završava rad prve smene. Druga smena neće dolaziti na posao.

Kako je RTS potvrdio predsednik Samostalnog sindikata fabrike rukovodstvo ih je obavestilo da se proizvodnja prekida do 1. oktobra do kada će radnici, u skladu sa Zakonom, biti na plaćenom odsustvu.

Razlog za novu pauzu je, kako kaže, usklađivanje proizvodnje automobila "fijat 500 L" sa zahtevima tržišta.

Posle kolektivnog godišnjeg odmora i plaćenog odsustva zaposleni su se vratili na posao 3. septembra.

Dnevna proivodnja, koja je sada ponovo prekinuta, iznosila je 416 vozila u obe smene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik