Drugi najbogatiji čovek na svetu jednostavnom strategijom ove godine zaradio 16 milijardi dolara

Bez autora
Sep 20 2019

Iako je ove godine donirao više od 35 milijardi dolara u humanitarne svrhe, Bil Gejts od početka 2019. zaradio je 16 milijardi i tako postao "težak" 106 milijardi dolara. Reč je o jednostavnoj strategiji ulaganja – više od 60 odsto bogatstva držim u deonicama, rekao je osnivač "Majkrosofta". Od ponedeljka se oko 60 milijardi dolara Gejtsovog bogatstva nalazi upravo u deonicama koje poseduje i zahvaljujući tome, kako je pojasnio Mihael Larson, investicioni savetnik tog milijardera, Gejts je uspeo da izgradi najveću svetsku privatnu fondaciju bez smanjenja svog bogatstva. Ipak, to bi se moglo promeniti, ako se u SAD uvedu veći porezi, kao što poslednjih dana navode naslovnice svetskih medija.

Drugi najbogatiji čovek na svetu jednostavnom strategijom ove godine zaradio 16 milijardi dolaraIako je ove godine donirao više od 35 milijardi dolara u humanitarne svrhe, Bil Gejts od početka 2019. zaradio je 16 milijardi i tako postao "težak" 106 milijardi dolara.

Reč je o jednostavnoj strategiji ulaganja – više od 60 odsto bogatstva držim u deonicama – rekao je osnivač "Majkrosofta" u intervjuu za "Blumberg".

Od ponedeljka se oko 60 milijardi dolara Gejtsovog bogatstva nalazi upravo u deonicama koje poseduje i zahvaljujući tome, kako je pojasnio Mihael Larson, investicioni savetnik tog milijardera, Gejts je uspeo da izgradi najveću svetsku privatnu fondaciju bez smanjenja svog bogatstva.

Ipak, to bi se moglo promeniti, ako se u SAD uvedu veći porezi, kao što poslednjih dana navode naslovnice svetskih medija.

"Sumnjam da će porez na bogate proći, no ja ne bih bio protiv njega. Najbliže tome jeste porez na nekretnine za koji snažno zagovaram da se vrati na 55 odsto, odnosno na postotak na kojem je bio pre nekoliko decenija", rekao je Gejts.

Iako je drugi najbogatiji čovek na svetu (odmah posle Džefa Bezosa), Gejts je poznat kao zagovornik većih poreza na dohodak onih najbogatijih u Americi i veće transparentnosti.

"Ne sviđa mi se što postoji toliko fondacija za koje niko ne zna to su njihovi vlasnici. Finansijska transparentnost je veoma bitna", utvrdio je i dodao da sumnja da će se i u budućnosti moći pohvaliti jednakim finansijskim uspesima kao do sada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik