Ne volite svoj posao? Evo šta preporučuje šefica Majkrosoftove kadrovske službe

Bez autora
Sep 20 2019

Radite nešto što ne volite. Čini vam se kako nemate drugog izbora nego da zadržite taj posao jer morate od nečeg da živite. Da li je to bezilazna situacija? Direktor za ljudske resurse u kompaniji "Majkrosoft" Kejtlin Hogan preporučuje dva koraka pomoću kojih situaciju u kojoj ste zapeli na poslu koji ne volite možete da učinite lakše podnošljivom. Prvi korak - pokušajte da sagledate širu sliku. Ako motivaciju ne možete da pronađete u onome što obavljate svakodnevno ponekad je korisno sagledati širu sliku, kao i uticaj koji kompanija za koju radite ima na svet oko vas, poručuje Hoganova. Moguće je da će vas to podsetiti zašto ste uopšte počeli da radite za tu firmu, ali i pomoći da otkrijete šta vas konkretno muči i kako to da rešite.

Ne volite svoj posao? Evo šta preporučuje šefica Majkrosoftove kadrovske službeRadite nešto što ne volite. Čini vam se kako nemate drugog izbora nego da zadržite taj posao jer morate od nečeg da živite. Da li je to bezilazna situacija?

Direktor za ljudske resurse u kompaniji "Majkrosoft" Kejtlin Hogan preporučuje dva koraka pomoću kojih situaciju u kojoj ste zapeli na poslu koji ne volite možete da učinite lakše podnošljivom.

Prvi korak: Pokušajte da sagledate širu sliku

Ako motivaciju ne možete da pronađete u onome što obavljate svakodnevno ponekad je korisno sagledati širu sliku, kao i uticaj koji kompanija za koju radite ima na svet oko vas, poručuje Hoganova.

Moguće je da će vas to podsetiti zašto ste uopšte počeli da radite za tu firmu, ali i pomoći da otkrijete šta vas konkretno muči i kako to da rešite.

Drugi korak: Otvoreno razgovarajte sa šefom o tome što vas muči

Ako prvi korak ne omogući željene rezultate, vreme je za razgovor sa šefom, kao i preispitivanje što zaista želite od posla i života uopšte.

Diskusije te vrste s nadređenom osobom nikad nisu lake, ali možda će šef moći da vam pomogne - recimo, da vas prebaci u drugi tim ili vam dodeli drugu ulogu u onom u kojem ste sad.

Šta ako ne možete o tome produktivno da razgovarate s svojim direktnim pretpostavljenim? Pokušajte da dođete do direktora koji bi mogao imati više razumevanja.

Vredi takođe i barem promisliti o tome kako biste mogli da promenite posao tako da vas više ispunjava zadovoljstvom, poručila je Hoganova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik