Vojvođanska banka više nego udvostručila neto dobit u pola godine

Bez autora
Sep 20 2019

Vojvođanska banka je u prvoj polovini 2019. godine ostvarila neto dobit od 5,9 milijardi dinara, što je povećanje za više od 100 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je danas iz te banke. Ovaj rezultat je postignut uprkos tome što je banka u prvom polugodištu podnela trošak od 697 miliona dinara koji se odnosi na konverzije portfelja stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, nakon usvajanja leks specijalisa iz aprila meseca 2019 godine, navodi se u saopštenju. Prema rečima predsednika Izvršnog odbora Vojvodjanske banke Predraga Mihajlovića, trend pozitivnog poslovanja iz prethodne godine je nastavljen i tokom završetka spajanja OTP Banke Srbija i Vojvodjanske banke.

Vojvođanska banka više nego udvostručila neto dobit u pola godineVojvođanska banka je u prvoj polovini 2019. godine ostvarila neto dobit od 5,9 milijardi dinara, što je povećanje za više od 100 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je danas iz te banke.

Ovaj rezultat je postignut uprkos tome što je banka u prvom polugodištu podnela trošak od 697 miliona dinara koji se odnosi na konverzije portfelja stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, nakon usvajanja leks specijalisa iz aprila meseca 2019 godine, navodi se u saopštenju.

Prema rečima predsednika Izvršnog odbora Vojvodjanske banke Predraga Mihajlovića, trend pozitivnog poslovanja iz prethodne godine je nastavljen i tokom završetka spajanja OTP Banke Srbija i Vojvodjanske banke.

On je naveo da je banka u prvoj polovini ove godine ostvarila dobre rezultate na području kreditne aktivnosti, ostvarivši rast i u segmentu poslovanja sa stanovništvom i preduzetnicima i u delu koji se odnosi na poslovanje sa kompanijama.

„Neto krediti stanovništvu i preduzetnicima povećani su za 3,7 odsto i dostigli su nivo od 66 milijardi dinara, prvenstveno zahvaljujući rastu gotovinskih i stambenih kredita. Neto kreditiranje pravnih lica zabeležilo je u odnosu na kraj prethodne godine još dinamičniji rast od pet odsto i iznosi 70 milijardi dinara", istakao je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik